FUDBALSKA EUFORIJA U SAUDIJSKOJ ARABIJI DOSTIŽE VRHUNAC: Bogati Arapi organizuju Kup Azije, a ni Svetsko prvenstvo nije daleko?

Tanjug

01. 02. 2023. u 15:27

AZIJSKA fudbalska konfederacija (AFC) saopštila je danas da će Saudijska Arabija biti domaćin Kupa Azije 2027. godine, a pored ove časti, lako bi mogla da im se ukaže i čast da budu organizatori i Mundijala.

ФУДБАЛСКА ЕУФОРИЈА У САУДИЈСКОЈ АРАБИЈИ ДОСТИЖЕ ВРХУНАЦ: Богати Арапи организују Куп Азије, а ни Светско првенство није далеко?

FOTO: AP

Odluka je doneta na Kongresu u Manami, a Saudijska Arabija je bila jedini kandidat posle odustajanja Indije.

- Saudijska Arabija je oduševljena što može da poželi dobrodošlicu celoj Aziji - rekao je saudijski ministar sporta princ Abdulaziz bin Turki el Fejsal.

Lokalni mediji navode da je Saudijska Arabija potencijalni kandidat u zajedničkoj organizaciji Svetskog prvenstva 2030. godine sa Egiptom i Grčkom.

- Siguran sam da će Saudijska Arabija biti domaćin fantastičnog Kupa Azije - rekao je predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino.

Kup Azije se održava svake četiri godine, a ovogodišnji domaćin biće Katar, koji je krajem prošle godine organizovao Svetsko prvenstvo.

 

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi