UJEO "GROBARE" ZA SRCE: Igrao za Partizan, danas ga Crvena zvezda slavi kao prvo zimsko pojačanje

Novosti online

23. 11. 2022. u 19:25

RAT u Ukrajini, ili kako Rusija to naziva, "Specijalna vojna operacija", uticao je i na sport, pa, primera radi, ruski klubovi ne mogu da igraju tamičarske međunarodne mečeve. Ali, mogu prijateljske. I, jedini ko im u fudbalu stiže u goste od februara do sada je FK Crvena zvezda. A upravo je na Zvezdinom jučerašnjem gostovanju Zenitu za aktuelnog šampiona Srbije debitovalo prvo "zimsko pojačanje" crveno-belih.

УЈЕО ГРОБАРЕ ЗА СРЦЕ: Играо за Партизан, данас га Црвена звезда слави као прво зимско појачање

FOTO: FK Crvena zvezda

U pitanju je Lazar Nikolić, desni bek koji je u meču sa klubom iz Sankt Peterburga imao priliku da nastupi u dresu kluba s Maakane.

- Presrećan sam što sam debitovao za Zvezdu i generalno što sam došao u najveći klub na ovim prostorima. Saigrači su me prihvatili odlično za ovih nekoliko dana koliko sam tu i učinili da se osećam kao da sam mnogo duže u klubu. Uzbuđen sam, ova utakmica sa Zenitom će mi dati dodatnu motivaciju da budem što bolje spreman za početak zimskih priprema. Mislim da nikada ovoliko nisam čekao pripreme - uz osmeh je rođeni Leskovčanin rekao za klupski sajt.

 
Igrala je Zvezda solidno u Rusiji, iako konačan rezultat govori drugačije...
 
- Bila je prijateljska utakmica, prilika da se uigramo, ali smo svi svesni da je u Zvezdi svaki meč za pobeđivanje. Bili smo odlični i onda eto, na brzinu su nam dali tri gola i pokazali klasu. Mislim da nismo imali ni sreće u pojedinim trenucima, ali sve to je škola za utakmice koje ćemo na proleće imati u prvenstvu, a onda, nadam se, i u Ligi šampiona sledeće sezone.
 

Lazar Nikolić na utakmici Zenit - Zvezda / FOTO: FK Crvena zvezda

 


Raduje se i pripremama, ali i prolećnim izazovima.
 
- Jedva čekam da istrčim na Marakanu u Zvezdinom dresu, to mi je oduvek bila želja, kao i da zaigram pred navijačima koji prave neverovatnu atmosferu. Svi smo se skupili oko cilja koji se odnosi na osvajanje titule i igranje Lige šampiona naredne sezone. Sada nam preostaje da dobro odmorimo i da na proleće još jednom dokažemo da smo najbolji tim u Srbiji - podvukao je Nikolić koji će u Zvezdi nositi broj 76. 

Podsetimo, crveno-beli su u Sankt Peterburgu poveli, a na kraju su se više radovali Rusi, i to zbog preokreta kojim su došli do pobede.

Lazar Nikolić je, kao što svi navijači Zvezde (ali i Partizana) znaju, deo omladinske karijere proveo upravo u najvećem rivalu crveno-belih, Partizanu, kome je nedavno i dao gol, u remiju njegovog tadašnjeg kluba, Javora, i crno-belih (3:3).

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024