VELIKI PROBLEM ZA FULAM: Marko Silva ne može da računa na Mitrovića u derbiju Londona?

Novosti online

07. 10. 2022. u 18:24

FULAM u nedelju očekuje duel u derbiju Londona protiv Vest Hema, a trenera "kotidžera" Marka Silvu muči to što još uvek nije siguran da li će moći da računa na najboljeg strelca i igrača Aleksandra Mitrovića.

ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ ЗА ФУЛАМ: Марко Силва не може да рачуна на Митровића у дербију Лондона?

FOTO: Tanjug/AP

Reprezentativac Srbije u poslednjem meču protiv Njukasla je izdržao samo 37 minuta. Morao je da izađe iz igre zbog povrede zgloba koju je doživeo u dresu nacionalnog tima.

Ipak, male su šanse da će strelac šest golova u Premijer ligi biti spreman da se suprotstavi "čekićarima".

- Podržavamo igrače u svemu što rade i znamo koliko im je važno da igraju za svoje reprezentacije. Za Srbiju konkretno su to bile dve važne utakmice i jako smo ponosni na Mitrovića i ono što je uradio sa svojom reprezentacijom - rekao je Silva i dodao:

- Opet, mi takođe tražimo protekciju. Potrebno nam je da ih zaštitimo jer su potrebni i nama, da rade isto i na drugim nivoima. Ne kažem da Srbija nije zaštitila Mitrovića, ali sada moramo da se nosimo sa situacijom kakva jeste i to nas jako frustrira, pogotovo jer se povreda dogodila tokom reprezentativne pauze.

Marko Silva/Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Portugalski stručnjak je istakao kako je klub bio u konstantnom kontaktu sa medicinskim timom Srbije.

- Naravno, nismo bili u Srbiji pa nismo mogli sve da ispratimo, ali smo sve vreme bili u kontaktu sa doktorima i dobili smo povratnu informaciju da je Mitrović u stanju da može da igra (protiv Norveške). Pričali smo i sa njim, on nam je potvrdio isto. Cela situacija nije toliko ozbiljna, ali nam je potrebno da ga što pre vratimo u optimalnu formu.

Mitrović je pod znakom pitanja za Vest Hem

Još uvek je neizvesno da li će Mitrović moći da nastupi u nedelju, a to će biti poznato u subotu posle kontrole.

- Mitrović je i dalje pod znakom pitanja. Trenirao je napolju, radio neke vežbe, oseća se sve bolje. Napravićemo još jednu kontrolu u subotu i videćemo kako će reagovati, posle čega ćemo da odlučimo hoće li biti u kombinaciji za meč. Možda će biti spreman za nedelju, možda za narednu sedmicu. Odlučivaćemo od dana do dana i analiziraćemo stvari - zaključio je Silva.

Ova utakmica se igra u nedelju u 15 sati. Fulam je trenutno osmi na tabeli sa 11 bodova, dok je Vest Hem 15. sa sedam.

Koliko je srpski reprezentativac bitan za igru tima sa Krejven Kotidža pokazuje i to da je trenutno treći strelac lige (šest golova). Ispred njega su samo Erling Holand (14) i Hari Kejn (7).

BONUS VIDEO: Mitrovićevih 50 golova za Srbiju: kako pogađa „Mitro gol“?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PARTIZAN SE OGLASIO O POVREĐENIM IGRAČIMA: Evo kakvo je stanje sa Jovanovićem i Saldanjom