BAJERN KAZNIO PROMAŠAJE LEVANDOVSKOG: Bavarci odneli tri boda u derbiju Lige šampiona! Liverpul konačno pobedio, Briž priredio senzaciju

Novosti online

13. 09. 2022. u 23:09

OVE večeri odigrane su preostale utakmice drugog kola grupne faze Lige šampiona. Epitet derbija kola odneo je meč odigran na "Alijanc areni", gde je domaći Bajern dočekao slavnu Barselonu.

БАЈЕРН КАЗНИО ПРОМАШАЈЕ ЛЕВАНДОВСКОГ: Баварци однели три бода у дербију Лиге шампиона! Ливерпул коначно победио, Бриж приредио сензацију

FOTO: EPA

Renoviranom timu iz Katalonije ovo je bio prvi veliki ispit ove sezone, i nisu razočarali, barem ne igrom. Parirali su izabranici Ćavija Ernandeza u svim statističkim parametrima, imali inicijativu, veći broj šuteva na gol protivnika i posed, a Robert Levandovski promašivao je šanse pred golom Manuela Noera. 

Poljski golgeter, i bivši član nemačkog šampiona samo u prvom poluvremenu propustio je tri kolosalne šanse.

A onda, kako to obično u fudbalu i biva usledila je kazna. Samo 7 minuta dekoncentracije Barse, Bajern je surovo kaznio. Prvo je u 50 minutu nakon savršenog centaršuta Kimiha, Ernandez doneo vođstvo Bavarcima. 

A onda je i Liroj Sane dupliroa prednost bundesligaša pravim slalomom, u kom je bivši igrač Mančester sitija demonstrirao sve, i brzinu i agilnost i dribling, a onda van balansa u padu prelepo bocnuo loptu i matirao golmana španskog tima za konačnih 2:0.

Minhenska publika položila je ispit, a kao nagradu od svojih fudbalera dobila je veliku pobedu. Robert Levandovski dočekan je aplauzima na zagrevanju, a Poljak je pognute glave napustio stadion na kojem je toliko godina gradio status velike zvezde svetskog fudbala.

Grupa „A“

LIVERPUL – AJAKS 2:1

(Salah 17, Matip 89 – Kudus 27)

Grupa „B“

LEVERKUZEN – ATLETIKO 2:0

(Andrih 84, Diabi 87)

PORTO –  KLUB BRIŽ 0:4

(Jutgla 15 pen, Sova 47, Skov Olsen 52, Nusa 89)

Grupa „C“

PLZENj – INTER 0:2

(Džeko 20, Damfriz 70)

BAJERN – BARSELONA 2:0

(Ernandez 51, Sane 54)

Grupa „D“

SPORTING – TOTENHEM 2:0

(Pauinjo 90, Artur Gomeš 90+3)

MARSEJ – AJNTRAHT 0:1

(Lindstrem 43)

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)