"TRAŽILA MI JE DA DILUJEM DROGU": Završne reči na suđenju Halidu Muslimoviću, sutra presuda poznatom pevaču

O. Matavulj

10. 02. 2021. u 15:52

ZAVRŠNIM rečima tužilaštva i odbrane okončano je suđenje folk pevaču Halidu Muslimović po optužnici za nanošenje telesnih povreda i ugrožavanje sigurnosti Sonji Bašić, a presuda će biti izrečena sutra.

ТРАЖИЛА МИ ЈЕ ДА ДИЛУЈЕМ ДРОГУ: Завршне речи на суђењу Халиду Муслимовићу, сутра пресуда познатом певачу

Foto: O. Matavulj

Tužilac Igor Cimeša smatra da je dokazao optužnicu i tražio je da se Muslimović oglasi krivim i osudi u skladu sa zakonom.

- Sud mora pokloniti veru iskazu oštećene koja je sve jasno i detaljno opisala - rekao je tužilac Igor Cimeša.

Odbrana smatra da optužnica nije dokazana i tražila je oslobađajuću presudu. Optuženi Muslimović je u završnoj reči tvrdio da je on bio žrtva pokušaja iznude. Smatra da je u to bilo uključeno i tužilaštvo, jer mu je tokom prvog saslušanja rečeno da će sve biti povučeno ako Sonji isplati 100.000 evra.

- Sve je smišljeno urađeno. Blamirala me je po medijima da zaustavi moju turneju po Kanadi, zbog čega smo i ja i organizatori pretrpeli štetu - kaže Halid.

Cilj zastrašivanje

Dragan Tolimir, advokat Sonje Bašić, smatra da je optuženi tokom napada iskazao brutalnost, samim tim što je povrede oštećenoj nanosio u dužem periodu.

- Cilj je bio da se ona zastraši i da to dovede do dugoročnih posledica. Ona se, zbog straha, lečila. Sve je smišljeno zbog postupka koji se, zbog dugova, vodi pred drugim sudom - rekao je Tolimir, tražeći osuđujuću presudu kako bi se Muslimović odvratio od budućih pokušaja da nekog povredi ili preti.

Negirao je da je udario Bašićevu, navodeći kako ona po Banjaluci priča da će ga "sahraniti".

- Mnogi su mi pretili, tražilo se da budem maltretiran, čak i više. Ona je ležala u zatvoru u Australiji zbog dilanja droge. Njene priče o velikim poslovima su lažne. Živela je u Australiji na socijalnoj pomoći, a protiv mene podnosi lažne prijave - tvrdi Halid.

Naglasio je da za 60 godina nikada nije imao problema sa zakonom, te da je u prisustvu Bašićeve "lupio šakom o sto".

- To sam uradio jer je tražila da nađem nekog ko će švercovati drogu u Australiju. Htela je da nađem nekog s fabrikom nameštaja ko bi to radio. Pretila mi je alabanskom mafijom, beogradskom, austrijskom i australijskom. Nekim momcima iz Banjaluke - rekao je Muslimović, dodajući da su njegova porodica i on ugroženi fizičiki, ali i medijski.

Njegov branilac Milenko Tomić kaže da optužnica nije dokazana. Pitao je zašto se Bašićeva kritične noći nije javila policiji, navodeći da razlog leži u tome što je "popila blizu dve flaše viskija".

- Osoba koja popije postaje nasilna. Odbila je da ide kući taksijem i ušla u auto mog klijenta. Tokom vožnje je navaljivala na njega, hvatala volan, što je opasno. Njene povrede su nastale samopovređivanjem, zbog stanja u kojem se nalazila - rekao je Tomić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo