POZITIVNA GEOGRAFIJA: Bajaga proslavio 40 godina od izdavanja prvog albuma (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

16. 04. 2024. u 19:40

Momčilo Bajagić Bajaga danas je proslavio 40 godina od izlaska prvog albuma benda "Pozitivna geografija".

ПОЗИТИВНА ГЕОГРАФИЈА: Бајага прославио 40 година од издавања првог албума (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Malo je onih koji bar nekada u životu nisu svoje ljubavi preboljevali uz "Plavog safira", "Poljubi me" ili "Otkada tebe volim", ili se veselili uz "Moji su drugovi"... Momčilo Bajagić Bajaga, jedan je od najplodonosnijih tekstopisaca i muzičara na domaćoj sceni i regionu. Zajedno sa njegovim Instruktorima, bend žari i pali od daleke 1984. godine.

Foto: Novosti

- U okviru te turneje, beogradski Hipodrom sprema se za nezaboravno veče i veličanstveni letnji koncert povodom velikog jubileja. Fenomenalno ozvučenje, brojni gosti i set-lista puna iznenađenja, sastavljena od numera sa 13 studijskih albuma benda. Čućete pesme koje bend nikada do sada nije svirao uživo, zatim one koje retko svira na koncertima, ali i sve one pesme koje je nemoguće izostaviti, nezamenljive himne koje su Bajagu i Instruktore učinile omiljenim bendom generacij - rekao je Bajaga i dodao:

Foto: Novosti

- Ova dvorana ima dobar zvuk i lepo je da bude koncert ovde gde smo održali prvi koncert u Beogradu kao grupa “Bajaga i instruktori”. Tada je ovo bio Dom sindikata. Imali smo istu zamisao u Zagrebu da uradimo, ali ta dvorana gde smo prvi put nastupili više ne postoji, pa ćemo umesto u Kulušiću, koncert održati u Tvornici - kaže muzičar koji je poznat po izjavi da nekoliko dana pred koncert ugasi mobilni kako mu ne bi prijatelji, rođaci, kolege i saradnici tražili besplatne karte.

Foto: Novosti

Kompletnu atmosferu sa jubileja pogeldajte u nastavku:

BONUS VIDEO:

POKREĆU ME NEPREDVIĐENE SITUACIJE | "Novosti" intervju | Miloš Radenković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!