POZITIVNA GEOGRAFIJA: Bajaga proslavio 40 godina od izdavanja prvog albuma (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

16. 04. 2024. u 19:40

Momčilo Bajagić Bajaga danas je proslavio 40 godina od izlaska prvog albuma benda "Pozitivna geografija".

ПОЗИТИВНА ГЕОГРАФИЈА: Бајага прославио 40 година од издавања првог албума (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Malo je onih koji bar nekada u životu nisu svoje ljubavi preboljevali uz "Plavog safira", "Poljubi me" ili "Otkada tebe volim", ili se veselili uz "Moji su drugovi"... Momčilo Bajagić Bajaga, jedan je od najplodonosnijih tekstopisaca i muzičara na domaćoj sceni i regionu. Zajedno sa njegovim Instruktorima, bend žari i pali od daleke 1984. godine.

Foto: Novosti

- U okviru te turneje, beogradski Hipodrom sprema se za nezaboravno veče i veličanstveni letnji koncert povodom velikog jubileja. Fenomenalno ozvučenje, brojni gosti i set-lista puna iznenađenja, sastavljena od numera sa 13 studijskih albuma benda. Čućete pesme koje bend nikada do sada nije svirao uživo, zatim one koje retko svira na koncertima, ali i sve one pesme koje je nemoguće izostaviti, nezamenljive himne koje su Bajagu i Instruktore učinile omiljenim bendom generacij - rekao je Bajaga i dodao:

Foto: Novosti

- Ova dvorana ima dobar zvuk i lepo je da bude koncert ovde gde smo održali prvi koncert u Beogradu kao grupa “Bajaga i instruktori”. Tada je ovo bio Dom sindikata. Imali smo istu zamisao u Zagrebu da uradimo, ali ta dvorana gde smo prvi put nastupili više ne postoji, pa ćemo umesto u Kulušiću, koncert održati u Tvornici - kaže muzičar koji je poznat po izjavi da nekoliko dana pred koncert ugasi mobilni kako mu ne bi prijatelji, rođaci, kolege i saradnici tražili besplatne karte.

Foto: Novosti

Kompletnu atmosferu sa jubileja pogeldajte u nastavku:

BONUS VIDEO:

POKREĆU ME NEPREDVIĐENE SITUACIJE | "Novosti" intervju | Miloš Radenković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave