DEO INTERVJU OD PRE 21 GODINU: Ovako je Marinko Rokvić govorio za "Novosti" (FOTO)

M.K.

08. 11. 2021. u 17:37

SMRT pevača Marinka Rokvića iznenadila je i potresla njegove obožavaoce. Popularni pevač bolovao je godinu dana, a preminuo je u subotu u 68 godini, nakon borbe sa rakom pankreasa.

ДЕО ИНТЕРВЈУ ОД ПРЕ 21 ГОДИНУ: Овако је Маринко Роквић говорио за Новости (ФОТО)

Foto: Arhiva "Novosti"

Jedan od omiljenih izvođača narodne muzike rođen je 27. januara 1954. godine u Koluviću kraj Bosanskog Petrovca. Za 31. rođendan oženio se medicinskom sestrom Slavicom, sa kojom ima dva sina Nikolu (36) i Marka (33). 

Foto: Arhiva "Novosti"

 

"Novosti" su 2000. godine objavile velike intervju sa Rokvićem, a u razgovoru je muzičar govorio o privatnom žuvotu i pesmama. Na pitanje koje novosnimljene numere su mu privukle pažnju Marinko je odgovorio:

- "Ti za ljubav nisi rođena". Šalu na stranu, ali moja pesma je super prošla kod publike. Redovno me zove Nada Topčagić i javlja mi: "Evo opet tvoje pesme na radiju. Čoveče, šta uradi?! Razbijaš na novom kasetom! Gde nađe "Ti za ljubav..." svuda se emituje, sluša peva. Svaka ti čast! Ubo si hitčinu" - rekao je muzičar, a potom otkrio za koju numeru bi rekao da je najbolja u njegovoj karijeri.

- Moraću malo da se hvalim, ja sam jedan od srećnika na estradi, koji kada za pedesetak godina prestane da peva, može da navede brojne hitove koji će ostati zapisani u antologijama narodne muzike i nadživeti me.

Foto: Arhiva "Novosti"

 

Verujte, spisak je dug: "Snegovi beli opet veju", "Jedina moja", "Potražiću oči zelenije", "Kad me svi zaborave", "Koliba ili dvor". Meni je najdraža pesma "Polomio vetar grane". Mislim da je najbolja koju sam snimio jer ima odličan tekst, aranžman, melodiju, sve je idealno uklopljeno, "legla" mi je, i, naravno, dopala se publici. Prihvatili su je slušaoci svih generacija. Zatim, "Zanela me svetla velegrada".... - rekao je Marinko. 

 

 ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO:

Emotivan govor Miloša Bikovića na komemoraciji Marku Živiću

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu