OD SUŠENE AJKULE DO LOVA NA UGORE U ISTRI: Gordon Remzi, svetski poznati kuvar, o trećoj sezoni serijala "Skriveni ukusi sveta"
NAJBOLjI kuvar među avanturistima, vlasnik 12 Mišlenovih zvezdica, ali i nominacije za nagradu Emi kao i priznanja BAFTA, britanska TV zvezda Gordon Remzi (54), od 29. avgusta, vratio se na kanal Nacionalna Geografija, sa trećom sezonom kulinarskog serijala "Skriveni ukusi sveta" (nedeljom u 21.00).

Foto Nacionalna geografija
Remzija smo voleli da mrzimo u "Paklenoj kuhinji", gubili smo apetit uz njegove "Kuhinjske košmare", i preznojavali se sa sirotim vlasnicima hotela dok im je u svom rijalitiju "Hotel iz pakla" delio lekcije iz ugostiteljstva. Ipak, u novoj emisiji, Gordon nas već treću sezonu oduševljava putopisnim zapisima iz raznih kutaka naše planete u kojima je našao inspiraciju za svoju "kuhinju", a gledaocima omogućio da otkriju kulture i običaje o kojima nisu ni sanjali.
- Ove godine sam posebno zadovoljan emisijom zbog toga što u većini zemalja koje smo posetili nikada nisam bio. Na "meniju" su nam se ovog puta našli specijaliteti prelepih i jedinstvenih zemalja poput Portorika, Portugala, Hrvatske, Islanda, Meksika, Teksasa. Zaista smo napravili pravi gurmanski urnebes - poručio je poznati kuvar, dodajući da će neke od ukusa koje je poneo sa ovog TV putovanja pamtiti celog života.
- Kada upoznajete kuhinju nekog naroda, u stvari oktrivate mnogo o kulturi, tradiciji i običajima tog naroda. Kada odemo u neku zemlju, mi tada sve radimo kao što to rade ljudi koji tu žive. Zemlja koja mi je bila pravo otkrovenje, baš zbog toga što se nalazi u Evropi, a za mnoge je prava egzotična destinacija, je Hrvatska. Tu sam sa poznatim hrvatskim kuvarom Davidom Skokom pecao ugore i probao sjajnu paštetu od ove ribe.
Nisam mogao da verujem da taj tip ribe može dati takvu poslasticu. Naravno, za sve su zaslužni trikovi istarskih kuvara koji sa morem žive već vekovima - ne krije Remzi oduševljenje našim komšilukom, a mi se nadamo da će se u nekom od narednih serijala otisnutu u avanturu i put Srbije.
Do tad, u novim epizodama aktuelne sezone gledaocima donosi neke od najneobičnijih "zalogaja" sa svih meridijana sveta. A evo koji je najteže, a koji najslađe "progutao".
- Islandski specijalitet fermentisanu ajkulu najduže ću pamtiti, jer se najteže "spira sa jezika". U principu, to je šunka od posebnog tipa ajkule čije je meso u sirovom obliku, pa čak i posle regularne termičke obrade otrovno. Izaziva simptome poput pijanstva.
Mene baš nije preterano oduševio, ali me je zato raspametio islandski paprikaš od jelena. Senzacionalan ukus - zaključuje Remzi.

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OBRT! Bastijan Švajnštajger skinuo burmu, pa poručio: "Bilo je lepo..."
NE STIŠAVAJU se priče o razvodu Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera. Iako se bivša teniska šampionka i nemački fudbalski as godinama predstavljaju kao skladan par, društvene mreže i mediji poslednjih nedelja bruje o navodnoj krizi u braku i razvodu.
04. 05. 2025. u 11:07 >> 11:11
Komentari (0)