ŽIV JE MANDO DOK JE MAJEVICE: Mural četničkom vojvodi Mitru Maksimoviću u Beogradu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

04. 05. 2024. u 14:28 >> 14:28

PORODICI, saborci i članovi Udruženja “Mandini lavovi” iz Ugljevika posetili su minulog vikenda u beogradskom naselju Petlovo brdo mesto na kome je iscrtan mural posvećen legendarnom srpskom komandantu vojvodi Mitru Maksimoviću Mandi.

ЖИВ ЈЕ МАНДО ДОК ЈЕ МАЈЕВИЦЕ: Мурал четничком војводи Митру Максимовићу у Београду

foto v mitrić

Dušan Maksimović, sin vojvode Mande, zahvalio je autoru murala Danijelu Ivkoviću" jer se i na ovaj način čuva sećanje na legandarnog komandanta koji je rodom iz sela Zabrđa kod Ugljevika".

- Dok je svih nas, porodice, saboraca, prijatelja i poštovalaca lika i dela, vojvoda Mando nikada neće biti zaboravljen - rekao je Maksimović.

Bivši pripadnik Specijalne jedinice “Mandini lavovi” Gavro Milošević iz Tutnjevca rekao je da je vojvoda Mando ušao u pesmu i legendu.

Milošević je posebno zahvalio pripadnicima Udruženja “Crvenih beretki” iz Srbije i najavio da će sa njima  Udruženje “Mandini lavovi” potpisati povelju o bratimljenju a koji su zajedno sa Ugljevičanima bili kod murala vojvodi Mandi.

- Bio je veliki komandant, prijatelj, ali i humanista koji je živeo za svoje Zabrđe i Ugljevik, sportista i sportski radnik bez premca - rekao je Milošević.

Naš Mando, ističe Milošević, koji je predsednik Skupštine udruženja,  uvek je bio na strani boraca Vojske Republike Srpske u ratnim dejstvima ali  i nakon odbrambeno-otadžbinskog rata.

- Posebno mi je zadovoljstvo jer mladi ljudi, čak i oni koji su rođeni posle minulog rata slave našeg komandanta i velikog srpskog rodoljuba - dodao je Mi loševićm, koji je i odbornik SDS-a u Skupštini opštine Ugljevik.

Predsednik Udruženja veterena "Mandini lavovi" Jovica Arsenović uručio je zahvalnicu autoru murala Danijelu Ivkoviću za njegov patriotski rad i  najavio da će 12. maja biti osveštana i otvorena kancelarija Udruženja “Mandini lavovi” u Ugljeviku.

- Uz pomoć načelnika Ugljevika Vasilije Perića i odbornika Skupštine opštine Ugljevik dobili smo na korištenje kancelariju u centru Ugljevika a takođe smo dobili donaciju od Pokrajinske vlade Vojvodine sa kojima smo potpisali ugovor za dodelu novčanih sredstava za opremanje kancelarije u iznosu od 7.200 KM uz podršku sekretara Aleksandra Sofića - rekao je Arsenović.

On je naveo da ovo udruženje broji više od 400 članova.

Nakon što su pojetili mesto na kojem je iscrtan mural, porodica i članovi udruženja posetili su i hram Svetog Save kao i Kalemegdansku tvrđavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove