MINISTAR OMLADINE I SPORTA RS U TREBINJU: Nagrade uspešnim sportistima

D.Curać

08. 04. 2024. u 21:43

MINISTAR porodice, omladine i sporta RS Selma Čabrić sastala se u Trebinju sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, a ono što je posebno podvučeno je podatak da se u tom gradu oko 65 odsto školske dece bavi sportom.

МИНИСТАР ОМЛАДИНЕ И СПОРТА РС У ТРЕБИЊУ: Награде успешним спортистима

Grad Trebinje

- Ministarstvo će i u narednom periodu nagrađivati uspešne sportiste, a jedini kriterijum su rezultati koje postižu. Budžet će biti raspoređen ravnomerno po regijama, što uspešni mladi sportisti zaslužuju. Trebinje je prepoznatljivo po tome, pa neće izostati ni finansijska podrška za sportiste - istakla je Čabrićeva.

Ćurić je naveo da u Trebinju ima najviše premijerligaša i uspešnih sportista i da je sugerisao Čabrićevoj da se to još više nagradi u narednom periodu, kako bi se adekvatno vrednovali rad i sportski rezulatati.

Letnja škola sporta

U TREBINjU će biti nastavljena Letnja škola sporta, koja se poslednjih 20 godina održava u tom gradu, a kako je navedeno na sastanku, to je veoma važno jer Trebinje nudi najbolje uslove za oko 1.000 mladih sportista u toj školi.

- Više od 65 odsto osnovaca i više od 50 odsto omladne do 18 godina se u Trebinju bavi sportom, što su značajni podaci. Nadam se da će se izdvajati više sredstava za podršku sportistima. U našem gradu ima više od 55 programa vezanih za porodicu, i omladina je maksimalno uključena u sport - istakao je Ćurić.

Na sastanku se razgovaralo i o Nacrtu zakona o zaštiti žrtava nasilja u porodici, kako bi se sprečila ta pojava, uz predviđene i hitne zaštitne mere policijskih službenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?