SIJARTO POSLAO MOĆNU PORUKU U BANJALUCI: Bez stabilne Republike Srpske nema stabilnosti na zapadnom Balkanu (VIDEO)

Novosti online

04. 04. 2024. u 21:58

MINISTAR spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto rekao je za RTRS da je politička strategija Mađarske da vodi odgovornu dobrosusedsku politiku koja podrazumeva da bez brzog razvoja i stabilne Republike Srpske celokupni region zapadnog Balkana ne može biti stabilan niti se može razvijati.

СИЈАРТО ПОСЛАО МОЋНУ ПОРУКУ У БАЊАЛУЦИ: Без стабилне Републике Српске нема стабилности на западном Балкану (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- Zbog toga smatramo da je podrška Republici Srpskoj u najboljem interesu Evropske unije - rekao je Sijarto, dodajući da je nedvosmislena podrška Mađarske Srpskoj.

Sijarto je naglasio da bi politički pristup članica EU prema zemljama zapadnog Balkana trebalo da počiva na uvažavanju i poštovanju, a ne na kritici, pritiscima i pretnjama liderima i državama.

On je istakao da su mađarska preduzeća, koja će sutra učestvovati na Ekonomskom forumu u Banjaluci, zaintresovana za ulazak na tržište Republike Srpske koje ima veoma dobre uslove za investiranje i poslovanje.

- Dvije vlade imaju dobre odnose, nema otvorenih pitanja između Mađarske i Srpske i to je veoma važno za ulazak ovih preduzeća na tržište Srpske - naglasio je Sijarto, dodajući da dobri odnosi počivaju i na ličnim odnosima predsednika Srpske Milorada Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana.

Sijarto je rekao da je Republika Srpska veoma pouzdan partner sa kojim poslovanje ima smisla i sa kojim nema iznenađenja u saradnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)