PRIHVAĆENA KAUCIJA POLA MILIONA KM: Sud BiH usvojio predlog odbrane osumnjičenog Jovana Jošila

S. MIŠLjENOVIĆ

28. 03. 2024. u 06:00

JOVANU Jošilu iz Banjaluke, koji je pod istragom Tužilaštva BiH za organizovani kriminal u predmetima "Storidž" i "Transporter", pušten je na slobodu.

ПРИХВАЋЕНА КАУЦИЈА ПОЛА МИЛИОНА КМ: Суд БиХ усвојио предлог одбране осумњиченог Јована Јошила

Jovan Jošilo, Foto Nezavisne

 Jošilu su određene mere zabrane, a prihvaćen je i predlog odbrane o ponuđenom jemstvu od 489.000 KM.

- Sud BiH je 26. marta doneo rešenje kojim je usvojen predlog odbrane osumnjičenog Jovana Jošila, i kao mera za obezbeđenje prisustva osumnjičenog prihvaćeno ponuđeno jamstvo u iznosu od 489.000 KM, koje se ogleda u upisu hipoteke nad nekretninama - saopštio je Sud BiH.

Dodaju da mera za obezbeđenje prisustva osumnjičenog može trajati do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka ili do donošenja drugačije odluke Suda.

- Nakon isteka pritvora Sud je prema osumnjičenom odredio zabranu napuštanja boravišta i zabranu putovanja. Mere zabrane, po ovom rešenju, mogu da traju dok za istim postoji potreba ili do drugačije odluke Suda. Kontrola opravdanosti trajanja mera vršiće se svaka dva meseca - navode u Sudu BiH.

Dodaju da je Jošilo osumnjičen da je počinio krivično delo organizovani kriminal u vezi sa neovlašćenim prometom droge. Jošilo je u aprilu 2022. uz pomoć jataka izbegao hapšenje u Banjaluci. Sutradan je priveden u Zeničko-dobojskom kantonu, ali je policajcima na uvid dao lažni dokument Slovenije i ubrzo je pušten na slobodu.

Ubistvo

JOŠILOVO ime se našlo i u izveštaju o otkrivanju više izvršilaca uključenih u planiranje, pripremanje i izvršenje ubistva Slaviše Ćuluma koji je MUP Srpske, na osnovu prepiski iz skaj-aplikacije, dostavio Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske.

U međuvremenu je pobegao iz BiH i u julu je uhapšen u Hrvatskoj, takođe s lažnim dokumentima. U Hrvatskoj je iza rešetaka bio do 29. novembra prošle godine kada je izručen u BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!