"NASLEDNIČE NACISTIČKE, SRBOMRZAČKE POLITIKE, NAUČITE BAR JEDNO..." Oštra poruka Šmitu posle skandalozne odluke o Izbornom zakonu BiH

Novosti online

26. 03. 2024. u 21:16

ŠEF Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da će zemljama potpisnicima i svedocima Dejtonskog mirovnog sporazuma uputiti poslaničko pitanje čime je definisano da pojedinac može biti garant mirovnog sporazuma.

НАСЛЕДНИЧЕ НАЦИСТИЧКЕ, СРБОМРЗАЧКЕ ПОЛИТИКЕ, НАУЧИТЕ БАР ЈЕДНО... Оштра порука Шмиту после скандалозне одлуке о Изборном закону БиХ

Foto: Printskrin/Jutjub/RTRS

Vulićeva je, povodom izjave Kristijana Šmita da je "garant postojanja Federacije BiH i Republike Srpske i da je to njegova dužnost u skladu sa Dejtonskim sporazumom", istakla da u javnom prostoru nikada nije vidjela skaradniju i neutemeljeniju izjavu.

- Turista bez legitimiteta i ovlaštenja prisvaja sebi građane Srpske i Republiku Srpsku. Nasledniče nacističke, srbomrzačke politike, Kristijane Šmitu, naučite bar jedno, srpski narod te pravim imenom naziva, politički iskompleksirani i Dodikom opsednuti kvazidiplomata, srbomrzitelj - poručila je Vulićeva.

Sanja Vulić, Foto SNSD

Ona je ocenila da je to najskandalozniji dio i onako skandaloznog istupa.

- Osim ako ne bude da je reč o epizodi "Šmit - izgubljeni u prevodu" kao što je do sada bilo `"Šmit - izgubljeni u postojanju relevantne rezolucije Saveta bezbednosti o imenovanju" - rekla je Vulićeva.

Ona je ukazala da neimenovani visoki predstavnik sa Opštim okvirnim sporazumom za mir nema ništa, a sa postojanjem Republike Srpske i Federacije kao državotvornih entiteta pogotovo.

- Ni u Aneksu 10, ni u dopisanim bonskim ovlaštenjima, on sa zakonima nema ništa - taman i da je visoki predstavnik kao što nije. Zakone na nivou BiH usvaja Parlamentarna skupština, a evropski put i neimenovani stranci ne idu zajedno - istakla je Vulićeva.

Nemački državljanin Kristijan Šmit, koji se predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, rekao je danas da je doneo odluku o tehničkim izmenama Izbornog zakona BiH s ciljem, kako kaže, podrške najavljenom procesu pristupanja BiH EU.

- Sa mojim nadležnostima, ja sam garant postojanja FBiH i Republike Srpske i to je moja dužnost u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Moram reći da moram raditi za sve njih - rekao je Šmit na konferenciji za novinare.

BONUS VIDEO: SRAMNO: Pogledajte kako je "Danas" obeležio godišnjicu NATO agresije na Srbiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)