DA LAKŠE POSTANU DEO DRUŠTVENE ZAJEDNICE: U Ugljeviku predstavljeni projekti za mlade

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

28. 02. 2024. u 17:52

„STICANjE znanja iz oblasti mašinske obrade metala“ i „Sportski park“, nazivi su projekata koji su predstavljeni u Centru za kulturu u Ugljeviku.

ДА ЛАКШЕ ПОСТАНУ ДЕО ДРУШТВЕНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ: У Угљевику представљени пројекти за младе

Foto:V.Mitrić

Projekat je ostvaren u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2, koji je finansirala Evropska unija a sproveo UNDP Bosna i Hercegovina u saradnji sa opštinom Ugljevik. Vrednost projekata je 30.000 KM, od čega je 70 odsto platila Evropsks unija, dok je, sa 30 odsto, učestvovala lokalna samouprava.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić podsetio je da lokalna zajednica ima višegodišnju i uspešnu saradnju sa UNDP-om kroz koju ostvarenm taj važan posao.

-Uz pomoć UNDP-a  sanirali smo veliko klizište i uradili smo 16 stambenih zdanja za porodice koje su bile ugrožene. Trenutno, uređujemo jezero u Mezgraji, buduću značajnu turističku destinaciju, gde su radovi vredni 350 hiljada KM - priča Perić.

Govoreći o projektima „Sportski park“ i „Sticanje znanja iz oblasti mašinske obrade metala“, Perić je istakao da se važnost ovih projekata ogleda pre svega u društvenom angažmanu mladih ljudi, njihovom uključivanju u poslove značajne za društvenu zajednicu, kao i načinu na koji se mogu sagledati i prepoznati potrebe i želje mladih ljudi. 

- Posebno je važno da posvetimo pažnju obrazovanju i vaspitanju naše dece - ističe Perić. - Važno je da promenimo neki stereotip koji smo imali dugo vremena a to je da su zanati manje vredni u odnosu na neka druga zanimanja. Rekao bih da su za određene poslove, koje se tiču aktivnosti vezanih za ove projekte, bili potrebni inteligentni mladi ljudi i oni su svakako dokazali da to jesu. Ovi projekti su nam posebno interesantni jer pokazuju na koji način  treba  da sarađujemo sa mladima.

Učenicima koji su učestvovali u realizaciji projekta i prošli obuku iz mašinske obrade metala uručeni su sertifikati o uspešno završenoj obuci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!