TRAGEDIJA KOD BIHAĆA: U obračunu migranata u prihvatnom centru "Lipa" ubijen državljanin Sirije

S. MIŠLjENOVIĆ

23. 01. 2024. u 07:00

STRANI državljanin ubijen je u Privremenom prihvatnom centru "Lipa" kod Bihaća kada je, tokom tuče veće grupe migranata, izboden nožem. Osim njega, u krvavom obračunu je povređen još jedan migrant.

ТРАГЕДИЈА КОД БИХАЋА: У обрачуну миграната у  прихватном центру Липа убијен држављанин Сирије

Foto: MUP

Portparol MUP Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić kaže da su službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tela u BiH prijavili Policijskoj stanici u Bihaću da je unutar Prihvatnog centra došlo međusobnog fizičkog obračuna između grupe migranta, i da ima povređenih.

- Na lice mesta upućene su sve raspoložive policijske snage i situacija je vrlo brzo stavljena pod kontrolu. Međutim, konstatovano je da su dve osobe teško povređene. Obojica su zadobila povrede od noža, jedan je uboden u grudi, a drugi u desnu ruku. Odmah su vozilima Hitne pomoći transportovani u Kantonalnu bolnicu u Bihaću - rekao je Šiljdedić.

Prema njegovim rečima, policiji je u nedelju u 22.30 javljeno da jedan od ranjenih migranata, nažalost, podlegao povredama.

- Uviđaj na licu mesta izvršila je kriminalistička policija i prve informacije ukazuju da se radi o migrantima iz Sirije, ali njihov identitet se još utvrđuje - rekao je Šiljdedić.

Motivi zločina se istražuju

ZASADA niko nije osumnjičen za ubistvo, a nekoliko osoba se nalazi na informativnom razgovoru. Motiv i drugi detalji zločina se istražuju, rekao je portparol MUP USK, dodajući da se ne isključuje mogućnost da su ubijeni i ranjeni jedan drugom naneli povrede.

Dodaje da je u toku kriminalistička istraga kako bi se utvrdile i rasvetlile sve okolnosti ubistva.

U kampu "Lipa" trenutno boravi 1.480 migranata iz brojnih zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule