RENATU SEDAM I PO GODINA ROBIJE: Vrhovni sud Srpske potvrdio presudu za pokušaj ubistva u Prijedoru

S. MIŠLjENOVIĆ

07. 12. 2023. u 06:15

VRHOVNI sud RS pravosnažno je osudio Renata Marjanovića (34) iz Prijedora na sedam i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva više osoba u kafe baru "4VD" u Prijedoru i nedozvoljenog posedovanja oružja.

РЕНАТУ СЕДАМ И ПО ГОДИНА РОБИЈЕ: Врховни суд Српске потврдио пресуду за покушај убиства у Приједору

O.Matavulj

U Vrhovnom sudu je potvrđeno da je presuda doneta nakon što je sudsko veće odbilo žalbu odbrane kao neosnovanu i u potpunosti potvrdilo prvostepenu presudu koju je izrekao Okružni sud u Prijedoru.

Zločin se dogodio 6. marta 2021, a u presudi se navodilo da je Marjanović iz "opel korse" izrešetao kafić u ulici Slavka Rodića, ispalivši 29 metaka iz automatske puške M-70, kalibra 7,62 mm. Od toga je osam projektila pogodilo unutrašnjost objekta, a neki su leteli u visini glava gostiju i srećom niko nije povređen.

Prema optužnici, sve se odigralo u večernjim časovima, a motiv oružanog napada na kafić bila je Marjanovićeva svađa sa Draženkom Bilbijom, Draganom Rodićem i Gordanom Mrđa, koja se odigrala u i ispred kafe bara "4WD".

Neuračunljiv

MARJANOVIĆEV branilac, advokat Miroslav Pilipović od suda je tražio da ukine prvostepenu presudu i postupak vrati na novo suđenje. Izjavio je da njegov klijent ne može krivično odgovarati, jer se radi o osobi kojoj je dijagnostikovano trajno duševno oboljenje - bipolarni poremećaj.

Nakon svađe Marjanović se "korsom" dovezao do kafića i sa sedišta otvorio vatru u nameri da ubije Bilbiju, Rodića i Mrđu, kao i Slobodana Šarengaću, Radislava Matijaša, Merimu Kaurin, Jelenu Mirčić, Dragana Dragojevića, Đorđa Starčevića i Nikolinu Balaban, koji su se nalazili u kafiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije