PRIJAVI VRŠNJAČKO NASILJE: Policajci u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" u Ugljeviku

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

15. 11. 2023. u 12:51

KOMANDIR Policijske stanice Ugljevik Mićo Jović danas je učenicima šestog razreda ugljevičke Osnovne škole “Aleksa Šantić” održao predavanje, o vršačkom nasilju, koje sprovodi ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom "Budi sigma! Zaustavi/Prijavi vršnjačko nasilje!"

ПРИЈАВИ ВРШЊАЧКО НАСИЉЕ: Полицајци у Основној школи Алекса Шантић у Угљевику

Foto: V. M.

Jović je istakao da je važno upoznati učenike sa pojmom vršnjačkog nasilja, načinom ispoljavanja nasilja među decom i mladima, posledicama koje ostavlja na žrtve nasilja, kao i podizanje svesti građana o značaju blagovremenog otkrivanja ovakvih vidova nasilja.

- Vršnjačko nasilje u školama predstavlja veliki problem koji može ostaviti brojne posledice. Kroz edukaciju, učenicima skrećemo pažnju na njihovo ispravno buduće ponašanje koji će smanjiti ovu problematiku, a koje ima kako u Republici Srpskoj tako i okruženju - rekao je Jović.

Pedagog u OŠ “Aleksa Šantić” Dragana Radovanović ocenila je odličnom saradnju sa Policijskom stanicom Ugljevik, istakavši da se zajedničkim radom često organizuju edukativna predavanja na sve teme koje se tiču bezbednosti učenika.

-Pored teme vršnjačkog nasilja, edukacije se održavaju i na teme uticaja interneta, bezbednosti saobraćaja za prvačiće, ali i za sve druge razrede - navela je Radovanovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)