DEČACI U TEŠKOM STANJU: Saobraćajna nesreća u RS, zamenik načelnika opštine Stanari pijan automobilom udario maloletnu braću i pobegao

Novosti online

25. 10. 2023. u 13:56

ZAMENIK načelnika opštine Stanari Miloš Garić (26) uhapšen je zato što je pijan automobilom udario dva maloletna brata i pobegao.

ДЕЧАЦИ У ТЕШКОМ СТАЊУ: Саобраћајна несрећа у РС, заменик начелника општине Станари пијан аутомобилом ударио малолетну браћу и побегао

Foto: D. Pozderović

– Pijan je automobilom udario dva brata od 16 i 17 godina i zatim pobegao sa lica mesta i ostavio ih da tako teško povređeni leže na putu. Čuo sam da su im polomljene lobanje, vilične kosti i da imaju druge teške povrede. Jednom je i život ugrožen – rekao je izvor Srpskainfo.

Garić je inače i član stranke SDS.

U PU Doboj su potvrdili da su uhapsili M. G. sa područja opštine Stanari, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela „ugrožavanje javnog saobraćaja“ i „nepružanje pomoći“.

– Na magistralom putu u mestu Pločink, grad Doboj, sinoć oko 18.35 časova, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao M. G. koji je upravljao automobilom „opel” i dva maloletna pešaka. Nakon saobraćajne nesreće M. G. se udaljio sa lica mesta – rekli su u PU Doboj. - Alkotestiranjem vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,58 promila. U ovoj saobraćajnoj nesreći teške telesne povrede zadobila su oba maloletnika i upućeni su na dalje lečenje u Univerzitetsko-klinički centar Repubike Srpske u Banjaluci.

U UKC Srpske su rekli da je pacijent M. B. (16) primljen u Kliniku za anesteziju i intenzivno lečenje.

– Pacijent je primljen u toku noći i zbrinut. Zadobio je povrede kostiju lica i priključen je na aparat za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvesne – pojasnili su u UKC Srpske.

Njegov brat P. B. (17) primljen je u Kliniku za neurohirurgiju.

– Pacijent je dobio povrede glave, stabilnog je zdravstvenog stanja, zbrinut, te ostaje na daljem praćenju i lečenju – pojasnili su iz UKC Republike Srpske.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)