UHAPŠENA TRI SLUŽBENIKA PU RS ZBOG MITA: Policija češlja Poresku

S. M.

26. 10. 2023. u 06:00

INSPEKTORI Uprave za teški i organizovani kriminal MUP Republike Srpske uhapsili su tri službenika Poreske uprave RS u Banjaluci.

УХАПШЕНА ТРИ СЛУЖБЕНИКА ПУ РС ЗБОГ МИТА:  Полиција чешља Пореску

Foto: R.S.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su službenici Miloš J., Uroš Z. i Dejan Z. Oni su navodno uhapšeni zbog sumnje da su primili mito.

Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS, izjavio je u vezi sa hapšenjem trojice službenika Područnog centra Banjaluka Poreske uprave Republike Srpske zbog sumnje da su počinili krivična dela, podržava aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala.

- Poreska uprava Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) RS, po nalogu Tužilaštva, dostavlja potrebne podatke i informacije, a u vezi s radom trojice službenika Poreske uprave, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela. Po dobijanju kompletnih i zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom odlučićemo i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ta tri službenika - poručio je Maričić.

Prema njegovim rečima, jedan od strateških ciljeva u radu Poreske uprave RS, pored borbe protiv sive ekonomije je i suzbijanje korupcije i kriminala.

Prijave

GORAN Maričić kaže da Poreska uprava RS i ovom prilikom poziva građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja službenika Poreske uprave RS, a na šta će, kako ističe, veoma efikasno i brzo reagovati.

- Veoma smo odlučni da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih dela, tako da ove aktivnosti upravo idu u prilog tome - poručio je Maričić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)