POMOĆ ZA NABAVKU OPREME: Subvencije Vlade Mađarske po korisniku od 2.500 do 25.000 evra za mehanizaciju

D.Curać

06. 09. 2023. u 07:00

U TREBINjU je predstavljen novi javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku poljoprivredne opreme u iznosima od 2.500 do 25.000 evra, što je donacija Mađarske. Predstavnici Fondacije "Progresus" su održali promociju za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje.

ПОМОЋ ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ: Субвенције Владе Мађарске по кориснику од 2.500 до 25.000 евра за механизацију

D. Curać

Radi se o nastavku projekta podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Srpskoj, a sastoji se o dodeli bespovratnih sredstava u visini od 70 odsto od vrednosti mašine.

- Subvencija Vlade Mađarske po korisniku je od 2.500 evre, do maksimalno 25.000 evra ili do 70 odsto vrednosti nabavljene mašine ili priključka. Prijave poljoprivrednika za novi javni poziv počele su 14. avgusta i trajaće do 14. oktobra ove godine. Poljoprivrednike u Hercegovini najviše zanima pčelarska oprema, ali i ostale mašine i alati - rekla je Sara Desančić iz Fondacije "Progresus".

Predrag Janičić iz Ljubomira kod Trebinja kaže da je poljoprivreda zahtevan posao, a da je svaka mašina značajna jer olakšava rad.

- Mene interesuje modernija balirka za seno. Imamo oko 50 ovaca i planiram da proširim gazdinstvo. Trenutno imam određene poljoprivredne mašine, ali bi svakako zbog unapređenja posla pokušao doći i do ostalih neophodnih mašina kao što je balirka - rekao je Janičić.

Dogovor

POMOĆ poljoprivrednicima u Republici Srpskoj dogovorili su 2021. godine premijer Mađarske Viktor Orban i tadašnji srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik. Prijave poljoprivrednika za novi javni poziv trajaće do polovine oktobra ove godine, a planirano je da prezentacije budu održane širom istočne Hercegovine.

Svoje gazdinstvo planira da proširti i Miroslav Radojičić, koji veruje da će zahvaljujći ovom projektu Vlade Mađarske pronaći ono što mu je potrebno.

- Došao sam da proverim uslove, ali i ponudu mehanizacije jer planiram proširiti poljoprivrednu proizvodnju. Ako budem ispunjavao uslove koji se traže, aplicirao bih za neki od priključaka. Potrebne su mi grabulje za prikupljanje sena - istakao je Radojičić.

glosa - Ratare u Hercegovini najviše zanima pčelarska oprema, ali i ostale mašine i alati

- Subvencija Vlade Mađarske po korisniku od 2.500 do maksimalno 25.000 evra

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)