RASEJANJE U KOLU USRED MAJEVICE: Dani dijaspore održani u Priboju kod Lopara (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

28. 07. 2023. u 14:41

MAJEVIČKO bogato kulturno blago predstavljeno je u okviru Dana dijaspore u Priboju kod Lopara.

РАСЕЈАЊЕ У КОЛУ УСРЕД МАЈЕВИЦЕ: Дани дијаспоре одржани у Прибоју код Лопара (ФОТО)

V.mitrić

Smotra mladih majevičkih folkloraša na kojoj  su učestvovali ansambli iz četiri  lokalne zajednice Ugljevika, Teočaka, Čelića i Lopara događaj je koji je oduševio posetioce iz kraja i rasejanja. Kroz Priboj su prodefilovali mladi folkloraši iz Srpskog prosvetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Lopare, Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" Teočak,  Kulturno-umetničkog društva „8. oktobar“ Ratkovići i Kulturno-umetničkog društva „Rudar“ Ugljevik.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić kaže da je saradnja između opština na Majevici podstaknuta zajedničkim projektom lokalnih zajednica i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), gde se povezuju ljudi na navedenom prostoru u realizaciji zajedničkih ciljeva.

 -Ovo je projekat u oblasti kulture, da se bolje upoznamo kroz kulturu naroda i ona umeća koji su mladi kroz rad u kulturno-umetničkim društvima stekli da prikažu pribojskoj publici.Ovaj događaj je prepun mladosti i šalje jednu veoma lrpu poruku - kaže  Savić.

Mustafa Ljaljić, predsednik Opštinskog veća u Čeliću, je naveo koristi okupljanja opština na Majevici i istakao projekat deminiranja vredan oko devet miliona evra koji će u narednom periodu dovesti do toga da se pet opština u potpunosti očisti od mina. 

- Druga korist ovakvih projekata je što se uvezuje ovih pet opština, podiže nivo saradnje i podiže nivo poverenja između građana - dodao je Ljaljić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)