TREBINJSKI VATROGASCI DOBILI VREDNU DONACIJU: Nova oprema za dobrovoljne spasilačke jedinice

D.Curać

08. 07. 2023. u 11:45

U OKVIRU projekta "Smanjenje rizika od katastrofa" koji finansiraju Vlada Švajcarske i Organinizacija UN, dobrovoljne spasilačke vatrogasne jedinice sa područja Grada Trebinja dobile su opremu u vrednosti od 71.000 KM.

ТРЕБИЊСКИ ВАТРОГАСЦИ ДОБИЛИ ВРЕДНУ ДОНАЦИЈУ: Нова опрема за добровољне спасилачке јединице

Grad Trebinje

Oprema se sastoji od 30 kompleta za gašenje šumskih požara, zajedno sa radnim uniformama.

- Ovom je prilikom podeljeno 30 kompleta, zajedno sa uniformama, potrebnim za intervencije i na šumskim požarima, ali i na ostalim mestima gde se nesreća desi. Veliku zahvalnost dugujemo dobrovoljnim vatrogasnim društvima, ne samo kada su u pitanju požari i druge nepogode, nego su na terenu i kada treba pokositi neke površine ili očistiti sneg, spasti nekoga... Uvek su tu i to nam je veoma važno - rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Lastva" Miloš Vučurević rekao je da su dobra obuka i oprema u njihovom pozivu najznačajnije stavke.

- Iako je svaki vid opreme dobrodošao i vredi, mi sada imamo dovoljno opreme, imamo ravnopravan tretman sa trebinjskim vatrogascima i pomoć od Gradske uprave, tako da možemo reći da smo spremno ušli u protivpožarnu sezonu - istakao je Vučurević.

Ulaganja u Vatrogasni dom

PROJEKTOM "Smanjenje rizika od katastrofa" obezbeđeno je i 90.000 KM za ulaganja u Vatrogasni dom, a Grad Trebinje je učestvovao sa 20.000 KM. Prema najavama iz gradske uprave, sredinom jula trebalo bi da budu završeni radovi na tom objektu.

I komandir Vatrogasne jedinice Trebinje Zdravko Kašiković tvrdi da su dobro obučeni i imaju dovoljno opreme, ali im za sada i vreme ide na ruku, pa nemaju većih intervencija.

- Svakako da su nam i ova, kao i ostale donacije, itekako dobro došle, ali je možda i značajnije što ova društva međusobno dobro sarađuju - naglasio je Kašiković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)