POLICIJA U GRADSKOJ UPRAVI BANJALUKE: Ninkovića dočekale zamenjene brave na vratima kabineta

S. MIŠLjENOVIĆ

29. 06. 2023. u 07:30

PREDSEDNIK Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković nije mogao juče da uđe u kabinet u Gradskoj upravi jer su promenjene brave. Ninković je obavestio policiju koja je izvršila uviđaj.

ПОЛИЦИЈА У ГРАДСКОЈ УПРАВИ БАЊАЛУКЕ: Нинковића дочекале замењене браве на вратима кабинета

Banjaluka gradska uprava foto Nezavisne Novine

- Brave su promenjene i na dve kancelarije stručne službe Skupštine grada i saradnici nisu mogli da uđu. Pozvali smo policiju, jer unutra su pečati i ostala dokumentacija i bojimo se da u toku noći ili danas sve što izađe iz tih kancelarija i bude pečatirano pečatom Skupštine, znači da je zloupotrebljeno - rekao je Ninković i dodao da su on i njegovi saradnici trenutno sprečeni da obavljaju svoj posao.

O celom slučaju sa bravama oglasio se i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

- Predsednik Skupštine grada koji ne radi mesecima ne treba da ima ni platu, ni službeni automobil, ni kabinet, ni sekretaricu, apsolutno ništa i zbog toga sam doneo odluku da mu se sve to oduzme dok se ne dozove pameti i ne krene raditi svoj posao - poručio je Stanivuković na "Tviteru".

Predsednik Skupštine grada je istakao da je od saradnika gradonačelnika Draška Stanivukovića tražio da mu se dostavi pisana naredba o novonastaloj situaciji, kao i da je sve što se trenutno dešava izvršeno po usmenom zahtevu.

Prema njegovim rečima, zaposleni iz Službe za zajedničke poslove Gradske uprave menjali su brave na kabinetu predsednika Skupštine grada u trenutku kada je policija vršila uviđaj.

Odbornici bez plate

GRADONAČELNIK Stanivuković je prekjuče okupio građane na protestima ispred Gradske uprave i saopštio da će zbog, kako je rekao, nerada Skupštine grada, rukovodstvu i odbornicima biti uskraćene plate. On je najavio da će Ninkovićev kabinet biti izmešten iz zgrade Gradske uprave i da će mu oduzeti službeni automobil.

- To su zaposleni ljudi koji su dobili nalog. Oni rade svoj posao i ja im ne zameram ništa, a od koga su dobili nalog, ne možemo još da potvrdimo, jer je reč o usmenoj naredbi - pojasnio je Ninković.

On kaže da je potrebno da dobije pisanu verziju, kako bi znao šta da radi sa 15 zaposlenih iz stručne službe, njihovim stvarima, dokumentacijom, arhivom i pečatima.

- Kada sam preuzimao dužnost od prethodnog predsednika Skupštine grada napravljen je zapisnik o primopredaji i sve se zna šta sam preuzeo. Šta će se desiti sa tim stvarima ako ih neko otuđi, ko će odgovarati?" - upitao je Ninković.

Već mesecima Skupština Banjaluke odgađa zasedanja, a na sceni je sukob između SNSD i većine u Skupštini i Draška Stanivukovića oko tačaka dnevnog reda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!