NA JUGU SRPSKE OTVORENA TURISTIČKA SEZONA: Trebinje i Srpska spremni za nove rekorde

D.Curać

23. 05. 2023. u 08:00

SAJMOM gostujućih turističkih organiozacija iz regiona i tradicionalne manifestacije "4. Herceg fest" - Festival domaćih proizvoda lokalnih proizvođača u Trebinju je zvanično otvorena letnja turistička sezona.

НА ЈУГУ СРПСКЕ ОТВОРЕНА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА:  Требиње и Српска спремни за нове рекорде

D. Curać

Kako navode u TO RS ova 2023. godina trebala bi da bude uspešna u celoj Republici, a Trebinje je tu jedan od glavnih aduta kada je u pitanju ova privredna grana.

- Trebinje prednjači u turizmu Srpske, jedan je od vodećih gradova kada su dolasci i noćenja u pitanju. Nadam se da će 2023. doneti po prvi put 200.000 registrovanih noćenja u Trerbinju, a samim tim će povećati i broj noćenja u Srpskoj, koja su u prošloj rekordnoj godini prešla milion - istakao je Marko Radić iz Turističke organizacije (TO) RS.

U prva tri meseca ove godine zabeležen je rast poseta turista u Trebinju za 30 odsto u odnosu na prošlu godinu što, kako kažu u TO grada Trebinja, obećava novu rekordnu godinu za koju su spremni novi sadržaji.

- Želimo svim građanima da pružimo priliku da dožive Trebinje iz različitih perspektiva. U novoj ponudi posebno smo se fokusirali na avanturistički turizam, na vožnju kvadovima, sadržajima u planinarskom domu na Ublima - avatura parkom, veštačkom stenom, kao i pejntbol arenom - istakla je Mirjana Putica, direktor TO Trebinje.

Regionalna saradnja

NA otvaranju sezone u Trebinju okupili su se i gosti iz regiona. Predsednik Opštine Čajetina Ivan Stamatović rekao je da ovakve manifestacije mogu da doprinesu povezivanju i regionalnoj saradnji, navodeći da se zajednički može kroz organsku hranu, sport i kulturu raditi na promociji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije