PRVO MEĐUNARODNO PIJANISTIČKO TAKMIČENJE „TREBINJE KLASIK” Vang Am osvojio „Zlatni Leotar“

D.Curać

15. 05. 2023. u 07:00

TREBINjE je prvi put bilo domaćin Međunarodnog pijanističkog takmičenja "Trebinje klasik", a jedanaestogodišnji Vang Am iz Hong Konga, koji živi u Beogradu, osvojio je "Zlatni Leotar".

ПРВО МЕЂУНАРОДНО ПИЈАНИСТИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ „ТРЕБИЊЕ КЛАСИК”  Ванг Ам освојио „Златни Леотар“

KC Trebinje

Ovaj talentovani muzičar imaće čast da koncertom otvori "Trebinje klasik" 2024, a kako kaže klavir je počeo da svira pre četiri godine, inače, pohađa peti razred Muzičke škole u Beogradu.

- Imao sam tremu, a konkurencija u mojoj grupi je bila jaka. Dnevno sviram tri, četiri sata. Pohađam peti razred osnovne i muzičke škole - rekao je Vang.

Takmičenje je bilo podeljeno u tri grupe: klavir solo, klavirski duo i uporedni klavir, a laureati iz svih kategorija takmičili su se za posebnu nagradu "Zlatni Leotar".

Trebinjci

UČENICI Muzičke škole iz Trebinja na ovom takmičenju osvojili su dva prva mesta i po četiri druge i treće nagrade. Odziv za takmičenje bio je veliki, i zbog, kako kažu, prestižnog klavira koji poseduje Muzička škola.

Osim učenika iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, učestvovali su i studenti akademija iz Beograda, Novog Sada, Zagreba, Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Međunarodno takmičenje "Trebinje klasik" organizovalo je Udruženje "Orgelpunkt", a prijavilo se 170 takmičara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije