POČINJE REALIZACIJA MEĐUENTIETSKOG PROJEKTA Trebinje i Ravno dovode vodu u Ivanicu

D.Curać

10. 05. 2023. u 15:00

GRADONAČELNIK Trebinja Mirko Ćurić i načelnik Opštine Ravno, Federacija BiH, Andrija Šimunović potpisali su sporazum o realizaciji međuentitetskog projekta "Izgradnja vodovodnog sistema Trebinje-Ivanica".

ПОЧИЊЕ РЕАЛИЗАЦИЈА МЕЂУЕНТИЕТСКОГ ПРОЈЕКТА  Требиње и Равно доводе воду у Иваницу

D. Curać

Sporazumom su definisani opšti uslovi za realizaciju projekta, prava i obaveze koje će obe strane preuzeti prilikom realizacije. Kako je u dokumentu navedeno, strane su saglasne da radove u projektu finansiraju zajednički tako što će svako biti odgovoran za realizaciju dela radova na svojoj teritoriji.

Inicijalni sastanak gradonačelnika Trebinja i načelnika Ravnog održan je početkom marta ove godine.

- Dogovor je da Grad Trebinje finansira radove na svojoj teritoriji, a Ravno na svojoj. To će omogućiti zajedničku investiciju i rešavanje vodosnabdevanja ne samo Ivanice, nego i svih okolnih sela gde vodovod bude prošao. U ovogodišnjem budžetu predvideli smo 800.000 KM za ovaj projekat, a preostala neophodna sredstva izdvojićemo i u budžetu za narednu godinu - naveo je tada Ćurić.

Inače, Ivanica se nalazi na granici između BiH i Hrvatske, svega tri kilometra vazdušne linije od samog centra Dubrovnika. Na tom području se godinama unazad grade luksuzni objekti, a ono što je zanimljivo u tim luksuznim naseljima nema ni osnovne komunalne infrastrukture niti javne rasvete.

"Dubrovački Beverli Hils"

DEO agenata za nekretnine, parcele na Ivanici oglašavaju kao "dubrovački Beverli Hils". Cena "gole parcele" pre tri godine i izbijanja pandemije koronavirusa iznosila je 50 evra po metru kvadratnom, ali se zbog narasle potražnje sada već kreće oko 80 do 85 evra po kvadratu što zavisi od lokacije i da li ima pogled na more.

Sve kupoprodajne transakcije na lokaciji uslovljene su gradnjom bazena, tako da se tu praktično nalazi najveći broj kuća sa bazenima u BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom