DODIK: Republika Srpska je regionalni izvoznik energije, restrikcija nema

Tanjug

22. 03. 2023. u 13:54

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je danas Samit energetike u Trebinju i poručio da je sukob u Ukrajini izazvao probleme na najvišem nivou u toj oblasti, ali da je Srpska regionalni izvoznik energije i da nemaju nikakve restrikcije.

ДОДИК: Република Српска је регионални извозник енергије, рестрикција нема

Foto: Tanjug

Istakao je da Samit ohrabruje da se u Trebinju napravi kongresni centar posvećen energetici, jer, kako je dodao, "bez energije nema budućnosti".

 - Republika Srpska ima konstituisanu svest o potrebi inovacija - rekao je Dodik, koji je pritiskom na taster svečano otvorio Samit energetike pod nazivom "SET Trebinje 2023".

Imajući u vidu da ovaj Samit svake godine raste, Dodik je rekao da je vlast Srpske donela odluku da pravi novi savremeni kongresni centar.

 - Imamo nameru da govorimo o svemu što je rečeno ovde. Republika Srpska je tu da posluje s vama. U ovom nestabilnom vremenu bitno je da zajedno jedni drugima pomažemo. Želimo da stimulišemo investitore u Srpskoj - kazao je predsednik Republike Srpske.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je u svom obraćanju istakao da je Srpska prepoznala svoje potencijale.

 - Želim uspeh ovog značajnog Samita u Trebinju, a i da vaši paneli i zaključci koje ćete doneti, olakšavaju i nama, predstavnicima vlasti da donosimo prave i ispravne odluke - rekao je Višković.

Dodao je da je Srpska prepoznala, kako on ističe, svoje potencijale.

 - Ne treba zanemariti veliki interes investitora, koji svojim novcem žele da grade kapacitete na prostorima Republike Srpske. Mi vidimo svoju razvojnu putanju u Srpskoj. Svaka uložena marka u energetici, proizvodnji, prenosu i distribuciji znači novu dobit, novi razvoj i novu šansu - istakao je Višković.

Na skupu će se obratiti i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto. Samit je okupio 720 učesnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili