ĆERKI DONIRAO BUBREG: Bezgranična očinska ljubav Slavka Kraišnika (71) iz Pala podarila novi život

M. REGOJE

04. 07. 2022. u 10:45

DA je ljubav oca prema ćerkama posebna, govori i gest Slavka Kraišnika iz Pala, koji je svojoj ćerki Branki Božić darovao bubreg i na taj način joj pružio novi, mnogo lepši, život.

ЋЕРКИ ДОНИРАО БУБРЕГ: Безгранична очинска љубав Славка Краишника (71) из Пала подарила нови живот

Foto: Privatna arhiva

Odluku da podari bubreg ovaj hrabri otac doneo je odmah, bez razmišljanja, ali zbog situacije sa epidemijom virusa korona, transplantacija nije urađena kada je planirano.

Čekanje je bilo jedina opcija, a otac Slavko je odlučio da, u 71. godini zahvaljujući ljubavi, velikoj želji, strpljenju i snazi, spasi život svojoj ćerki.

Branka, majka desetogodišnje devojčice, na dijalizu je išla četiri godine, tri puta sedmično po četiri sata, a kako sama ističe, ocu Slavku nikada neće moći dovoljno zahvaliti.

- On je odmah insistirao da mi donira bubreg. Uradili smo pretrage i potvrdili da je odgovarajući donor, a čim nam se pružila prilika, završili smo transplantaciju - priča Branka.

Branka i Slavko se osećaju odlično, iako oporavak još traje.

- Oboje smo odlično, a tata poručuje da se oseća kao da nije donirao bureg, nikakvih poteškoća nema - priča naša sagovornica.

PRIČA ZA DRUGARE

BRANKINA desetogodišnja ćerka je mami, tokom svih godina dijalize, bila najveća podrška, ali, kako kaže, i najjača motivacija da se lavovski bori sa ovom bolešću.

Devojčica sada sa ponosom priča svojim drugarima o hrabrom podvigu svoga dede koji je mami spasio život, a njoj podario nove, lepše dane u kojima će uživati sa svojom porodicom.

Ona je za "Novosti" istakla da su, pored Božije volje, za uspešan proces transplantacije zaslužni mnogi dobri ljudi čija podrška joj je bezgranično značila.

- Zahvalna sam, pre svega, Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske koji je odobrio da se transplantacija uradi na Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo, nefrolozima i hirurzima koji su uspešno uradili transplantaciju, kao i medicinskim sestrama urologije i nefrologije koje su nam pružale negu tokom oporavka - kaže Branka.

Branka dodaje da su joj i doktori, nefrolozi, Centra za dijalizu Istočno Sarajevo i medicinske sestre ovog Centra takođe bili ogromna podrška tokom četiri godine dijalize.

Ona je istakla da je posebno ponosna i zahvalna na podršci dobrih ljudi, ali i svojih roditelja, rodbine, prijatelja i komšija.

- Lepa reč, poziv, želja da se pomogne su zaista važni svakome, a meni su, tokom svih ovih godina, a posebno poslednjih dana, zaista olakšali teške i neizvesne dane - završava ovu priču sa srećnim krajem naša sagovornica Branka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)