SKUPLJE KARTE ILI PEŠICE: Banjalučki prevoznici u problemu zbog poskupljenja goriva, parkiraće autobuse

S. M.

25. 06. 2022. u 07:00

UKOLIKO ne dođe do dogovora na relaciji Grad Banjaluka - prevoznici, a koji se odnosi na nove cene karata jer cena goriva konstantno raste, prevoznici će zaustaviti autobuse od 1. jula i Banjaluka će biti bez javnog prevoza.

СКУПЉЕ КАРТЕ ИЛИ ПЕШИЦЕ: Бањалучки превозници у проблему због поскупљења горива, паркираће аутобусе

Foto D. Pozderović

Direktor "Autoprevoza" Dejan Mijić je kazao da je na sastanku održanom u petak sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem bilo nagoveštaja da bi u ponedeljak mogli dobiti rešenje.

- Ako ne bude rešenja, ući ćemo u obustavu saobraćaja i smanjenja kapaciteta preduzeća.

Mi smo sve rezerve potrošili na funkcionisanje javnog prevoza - kazao je Mijić.

Gradonačelnik je nakon sastanka sa prevoznicima poručio da su stavovi gradske administracije jasni i da je Grad maksimalna brana poskupljenjima, ali i da imaju ograničen budžet.

- Bez obzira na dobru volju koju imamo, ne možemo nadoknaditi sve. Skuplji su projekti izgradnje vodovodne mreže, puteva, mostova, i to sve moramo pokriti. Tražili smo kompromisno rešenje, prevoznici žele 40 do 50 odsto skuplje karte, rekli smo da ne može toliko. Prepolovićemo - tako što će Grad namiriti pola od toga, a jedan deo poskupljenja da ide na teret radničkih karata, jer to izmiruju poslodavci dok je takvo rešenje neosetno za radnika. Grad bi takođe preuzeo teret poskupljenja umesto penzionera, studenata i srednjoškolaca - kazao je gradonačelnik nakon sastanka.

Ovakav cenovnik biće predložen na sedinci Skupštine Grada koja je zakazana za 29. jun.

Do tada, neće se prodavati karte u javnom prevozu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!