MEKTIĆ KUPIO STAN OD OSUMNJIČENOG ZA PRODAJU DROGE: Bivši ministar bezbednosti BiH pazario nekretninu u Banjaluci

S. M.

21. 06. 2022. u 07:26

POSLANIK u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić potvrdio je za "Novosti" da je nedavno kupio stan od bivšeg savetnika i osumnjičenog za trgovinu narkoticima Bojana Cvijetića.

МЕКТИЋ КУПИО СТАН  ОД  ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ПРОДАЈУ ДРОГЕ: Бивши министар безбедности БиХ пазарио некретнину у Бањалуци

Foto: D. Pozderović/RTRS

Notarski ugovor zaključen je 30. maja ove godine u Banjaluci, a koji se odnosi na kupoprodaju stana i garaže. Prema rečima Mektića, kupovina stana je čista i ne vidi ništa loše u tome.

- Bili smo kod notara i videli da taj stan nema nikakvo opterećenje. Brzo smo se dogovorili. Kupio sam stan u Banjaluci za decu. Ne znam šta je čudno da kupim stan nakon 45 godina radnog staža - kaže Mektić.

Mektić, koji je bivši ministar bezbednosti BiH, kaže da je kupio stan po veoma povoljnoj ceni, kao i garažu.

- Vlasnik stana, navodno, ima više nekretnina i prodavao je njih četiri- pet. Meni je dao povoljno, uz odloženo plaćanje - pojasnio je Mektić.

On kaže da neće da ulazi u priče oko toga da je Cvijetić osumnjičen za trgovinu narkoticima i ističe da je to stvar pravosuđa.

Inače, dok je Mektić bio ministar bezbednosti, Cvijetić je bio jedan od njegovih savetnika. Uhapšen je u novembru prošle godine u okviru akcije "Transporter", a osumnjičen je da je bio na čelu grupe za trgovinu narkoticima. U ovoj akciji je zaplenjeno više od 300 kilograma skanka.

Bojan Cvijetić, Foto RTRS

Nabavljali tone kokaina

TUŽILAC Tužilaštva BiH Dubravko Čampara je ocenio da su pronađeni dokazi u akciji "Transporter" samo "kap u moru". Prema rečima Čampare, oni su od narko-kartela iz Južne Amerike nabavljali na tone kokaina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili