DEČAK U GACKU SE POVREĐIVAO ZBOG TIKTOK IZAZOVA: U školi apeluju na roditelje - Pojačajte nadzor

Novosti online

26. 02. 2022. u 00:54

U OSNOVNOJ školi “Sveti Sava” u Gacku otkriven je slučaj samopovređivanja učenika, nastalog zbog izazova na društvenoj mreži TikTok pod nazivom “Krvava marka”.

ДЕЧАК У ГАЦКУ СЕ ПОВРЕЂИВАО ЗБОГ ТИКТОК ИЗАЗОВА: У школи апелују на родитеље - Појачајте надзор

Foto: Depositphotos

Dečaku su vidljive povrede na zglobovima šake, a sve je primetio jedan od nastavnika škole.

Iz Osnovne škole “Sveti Sava” su se, kako kažu, povodom sve učestalijih primećenih negativnih uticaja društvenih mreža TikTok i “popularnih” izazova koje ona nudi, nakon zasedanja oglasili saopštenjem za javnost jer su, kako navode, dužni o svemu da obaveste javnost, roditelje i učenike.

Sa sastanka Multisektorskog tima škole, sačinjenog od predstavnika škole, lokalne zajednice, Centra za socijalni rad i Policijske stanice Gacko, upućen je apel roditeljima da pojačaju nadzor nad sadržajima na internetu koji posećuju njihova deca, kao i nad vremenom provedenim na društvenim mrežama.

- U cilju sprečavanja ovog i sličnih trendova, škola “Sveti Sava” u Gacku će organizovati edukativne radionice za roditelje na temu kontrole sadržaja i vremena koje deca provode na internetu, o čemu će roditelji biti blagovremeno obavešteni - navedeno je u saopštenju.

(Avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku