ŽELJKA CVIJANOVIĆ POSETILA ŠKOLU U ROĆEVIĆU: Predsednica Srpske najavila novac iz Kabineta za rekonstrukciju

S. M.

01. 09. 2021. u 16:12

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je danas finansijsku podršku od 60.000 KM iz Kabineta predsednice za rekonstrukciju fiskulturne sale i mokrih čvorova u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Roćeviću kod Zvornika, koja je ranije i rekonstruisana uz pomoć ovog kabineta.

ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ ПОСЕТИЛА ШКОЛУ У РОЋЕВИЋУ: Председница Српске најавила новац из Кабинета  за реконструкцију

Foto: SRNA

Škola u Roćeviću datira iz 1966. godine. Nakon pet godina, u ovoj školskoj godini beleži povećan broj đaka prvaka.

- Ponosna sam svaki put kada možemo učiniti da neki objekat za našu decu bude bolji i funkcionaliji - rekla je Cvijanovićeva tokom posete školi u Roćeviću i zahvalila svima u Srpskoj koji predano rade u obrazovnom sistemu.

Ona je početak nove školske godine nazvala praznikom za decu, roditelje i prosvetare i poželela im srećan i uspešan rad, te da zajedno, odrasli i oni koji odrastaju u RS, rade na njenom očuvanju i razvoju.

Cvijanovićeva je posetila Školu zajedno sa gradonačelnilkom Zvornika Zoranom Stevanovićem, koji je i sam bio učenik u ovoj obrazovnoj ustanovi. Ona je razgovarala sa učenicima i podelila im poklone, a oni su joj i sami uzvratili poklonima, među kojima je monografija OŠ "Vuk Karadžić", te prigodnim programom u čast posete predsednice

Osnovna škola "Vuk Karadžić" sa područnim odeljenjima ima ukupno 450 učenika. U centralnoj školi i područnim odeljenjima upisana su 52 đaka prvaka, dok je prošle godine bilo upisano 37 učenika u prvi razred.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku