KREIRALI NASLOVNICU "NOVOSTI": Osmaci beogradske OŠ "Drinka Pavlović" juče posetili redakciju našeg lista

D. Matović

10. 02. 2024. u 17:25

MLADALAČKI entuzijazam ispunio je juče redakciju "Večernjih novosti". Osmaci beogradske OŠ "Drinka Pavlović" sa nastavnicima Slobodanom Živkovićem i Marijom Trivunčić, zavirili su iza kulisa novinarskog stvaralaštva i otkrivali tajne procesa stvaranja novina.

КРЕИРАЛИ НАСЛОВНИЦУ НОВОСТИ: Осмаци београдске ОШ Дринка Павловић јуче посетили редакцију нашег листа

Foto: N.Skenderija

Male istraživače dočekali su iskusni novinari i uputili ih u žurnalističku svakodnevicu. Decu je zanimalo kako se pronalaze teme, istražuje, rade intervjui sa poznatima... A, nama su otkrili ko su njihovi idoli i sa kim bi najviše voleli da razgovaraju.

- Bilo bi fantastično da upoznam košarkaše i fudbalere. Obožavam i košarku i fudbal - rekao je Lazar Vidović novinarima sportske rubrike.

I Andrija Jović nije krio strast prema košarci:

- Maštam da upoznam košarkaše Partizana.

Foto: N.Skenderija

 

Intervjui u našem studiju

ĐACI su posetila i studio "Novosti" gde su isprobali svoje voditeljske sposobnosti. Radili su i intervjue jedni sa drugima, ali i sa nastavnicima. Kako među osmacima iz "Drinke" ima i budućih glumaca u studiju su pokazali i glumačke veštine.

Oči osnovaca su svetlele od radoznalosti, spremne da istraže svaki kutak. Dunja Miladinović kaže da bi želela da bude televizijski novinar:

- Volela bih da intervjuišem Mariju Šerifović, a predsednika Aleksandra Vučića bih pitala kako podnosi negativne komentare koje dobija.

Njena drugarica Iva Pićurić dodala je sa osmehom:

- Volela bih da postavljam poznatim ličnostima čudna, ponekad i intimna pitanja. Pitala bih Jelenu Karleušu gde nabavlja kostime. Osam godina idem u školu glume, uskoro ću najverovatnije igrati u jednom horor filmu. Možda ću jednog dana u "Novosti" doći zbog intervjua. Ko zna...

Osnovci su postavljali i pitanja novinarima da čuju iskustva iz prve ruke. Uzbuđeno su posmatrali rad u redakciji, upijajući svaki korak u procesu stvaranja novina, od odabira priča do dizajniranja stranica. Sa ogromnom kreativnošću i interesovanjem, osmislili su naslovnu stranu koja je odražavala njihovu maštovitost i interesovanja. Naslovi su dovoljno rečiti: "Osmaci 'Drinke' najbolji na završnom ispitu!", "Barbara Bobak 'pokidala' Tik-tok", "Naš Jole najbolji nastavnik", "Hoćemo u klub za matursko veče"...

- Bilo je sjajno, osećao sam se kao pravi novinar - kaže Mihailo, koji želi da bude arhitekta. - Hvala vam što ste nas ugostili i pokazali nam vaš svet. Ovo iskustvo ću zauvek pamtiti.

Osnovci su nasmejani napustili redakciju "Novosti", možda i maštajući o karijeri u svetu novinarstva. Kao trofej poneli su svoju naslovnu stranu "Večernjih novosti", ponosni i radosni zbog onoga što su sami stvorili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo