IZ LJUBAVI DOBILI 12. DETE: Šućurovići su ponos Srbije - Maleni Dimitrije došao na svet posle šest sestara i petorice braće (FOTO)

S. BABOVIĆ

13. 12. 2023. u 13:00

IVANA i Dragan Šućurović, iz sela Stublica kod Trstenika, dobili su dvanaesto dete!

ИЗ ЉУБАВИ ДОБИЛИ 12. ДЕТЕ: Шућуровићи су понос Србије - Малени Димитрије дошао на свет после шест сестара и петорице браће (ФОТО)

Foto: S. Babović

Neumorna mama Ivana (40) porodila se u Opštoj bolnici Kruševac u ponedeljak. Poslednja prinova u ovoj divnoj porodici je dečak. Težak je čak 4,75 kilograma i dali su mu ime Dimitrije.

- Sve je prošlo kako treba, Ivana se dobro oseća, a mali se nagutao plodove vode, pa je prebačen za Kragujevac, za svaki slučaj. Ali već se bolje oseća i počeo je da uzima hranu - kaže za "Novosti" presrećan otac Dragan Šućurović (44) u prvoj izjavi medijima posle sjajnog događaja.

Ivana je još u kruševačkom porodilištu, dok je "ostatak" podmlatka Šurovićevih u selu Stublice i nestrpljivo čekaju roditelje i najmlađeg brata.

- Svi se radujemo - kažu nam Ivana i Dragan. - Nema lepšeg osećaja nego kada postaneš roditelj.

SLAVSKI KOLAČ I KRŠTENjE

VEĆ su juče Šućurovići planirali sve oko krštenja malenog Dimitrija. Sveštenik im u kuću, kako su nam rekli, već dve decenije dolazi dva puta u toku godine: jednom da preseče slavski kolač, a drugi put da krsti novorođenče. 

Prvu priču o Šućurovićima objavile su "Večernje novosti", na stranicama reportaža 2018. godine. Tada su imali "samo" devetoro dece. A sada, pet godina kasnije, pod njihovim krovom je još troje dece. Najstarija je Anđela (18), pa Milica (17), Jovan (16), Uroš (14), Emilija (11), Natalija (10), Tamara (8), Veljko (7), Ilija (6), Anastasija (4), Vasilije (1) i upravo na svet pridošli Dimitrije, "star" dva dana.

Foto: S. Babović

ODGOVORNI Deca Šućurovića brinu jedna o drugima

Nesebični junaci u borbi protiv bele kuge žive skromno, ali sa mnogo sloge. Sva njihova deca rođena su iz ljubavi.

- Moj dan počinje i pre izlaska sunca - pričala je Ivana za "Novosti". - Tokom školske godine, sprema se doručak, oblače mališani, stariji se ispraćaju do autobusa koji ih prevozi do obližnje Popine, gde pohađaju završne razrede. Mlađi ostaju kod učiteljice, a ima ih i u vrtiću i kod kuće.

Tek, pola škole su mali Šućurovići. Oni malo stariji pomažu Draganu i Ivani u poljoprivredi. Ovi vredni ljudi rade i sa drvima, majstorišu, molerišu, šta god kome treba. Sve što zarade, ulažu u svoje najveće bogatstvo - decu. 

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave