POSLE PISANJA "NOVOSTI", POMOĆ SAMOHRANOM OCU I NJEGOVIM ĆERKAMA U VRBASU: Stigao im ogrev i topla ljudska podrška

Lj. PRERADOVIĆ

07. 11. 2023. u 14:00

U TROŠNOJ kući na starom, napuštenom švapskom groblju u Vrbasu, gde je dom Gorana Čavraka (55), samohranog oca četiri kćerke, ove zime će u šporetu pucketati vatra. Ovaj skroman, ali vredan čovek, kurir u lokalnoj samoupravi, dobio je starateljstvo nad ćerkama pre četiri godine kada ih je napustila supruga i majka, sada neće morati da skuplja grančice da bi ukućanima koliko-toliko ove zime bilo toplo, a sve zahvaljujući Željku Dragiću, iz obližnjeg Ravnog Sela, koji im je kupio, i u nedelju doneo četiri metra tvrdog drveta.

ПОСЛЕ ПИСАЊА НОВОСТИ, ПОМОЋ САМОХРАНОМ ОЦУ И ЊЕГОВИМ ЋЕРКАМА У ВРБАСУ: Стигао им огрев и топла људска подршка

FOTO: Privatna arhiva

I sam samohrani otac, ovaj humanitarac, nije mogao da zažmuri pred tužnom sudbinom petočlane porodice Čavrak, i strahom brižnog oca Gorana kako da svojim mezimicama obezbedi da im ove zime bude bar toplo.

Posle teksta o teškom životu porodice Čavrak, "Novostima" se javio Željko Dragić, voljan da im pomogne. Za početak, obezbedio im je, u ovom trenutku najvažnije - ogrev.

POMOĆ

SAMOHRANOM ocu i njegovim kćerkama, svaka vrsta pomoći je dobrodošla. Svi koji žele da im pomognu, novac mogu uplatiti na Goranov tekući račun: 105-408301908-23. 

- Duboko me dirnula sudbina ove četiri, predivne, lepo vaspitane i skromne devojčice, i ljudski je bilo da pomognem koliko mogu - kazuje nam Željko, čovek plemenitog srca. - Niko ne zaslužuje da se pati u životu, a posebno ne deca. Srećan sam što sam upoznao ovu divnu i složnu porodicu. Odmah su se sprijateljile i sa mojom šestogodišnjom ćerkom Gretom, tako da i ona sada ima nove drugarice.

Foto Privatna arhiva

Rodilo se i drugarstvo između sestara Čavrak i Dragićeve ćerke Grete (druga sleva)

Željko se, međutim, neće zaustaviti na ovom. Uz Goranovu dozvolu, najmlađa Ivana, đak četvrtog razreda, Slađana šestak, Milica učenica sedmog i najstarija Milena koja pohađa osmi razred, početkom decembra će otputovati na desetodnevni odmor u Nemačku. U Hanover će, kako objašnjava Dragić, otputovati preko njegove organizacije "Gradimo mostove".

HVALA MNOGO "NOVOSTIMA"

UGLEDAVŠI drva koja će ove zime grejati njihov skromni dom, Goran Čavrak, poput deteta koje dobije omiljenu igračku, nije mogao da prikrije radost. Duboko ganut divnim gestom novostečenog prijatelja, veli da mu je sada, pao ogroman teret.

- Hvala i vama, dobrim ljudima u "Novostima" što ste objavili priču o nama. Dobri ljudi su nam do sada uplatili 110.000 dinara. To nam mnogo znači - veli nam Goran. 

- Putovanje je već organizovano za četrdesetoro dece uzrasta od 12 do 18 godina iz Bijeljine, među kojima je i dečji hor "Sveti Đorđe", a pridružiće im se i ove četiri divne devojčice iz Vrbasa - otkriva nam Željko. - Mnogo su se obradovale, a za tamo je već pripremljen ispunjen program. Devojčice nemaju pasoše, pa ću ja snositi i troškove vađenja pasoša za njih četiri. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)