TIRAMISU TARTUFI: Zalogaj italijanskog deserta koji će vas osvojiti

Milena Tomasevic

10. 12. 2025. u 22:15

UŽIVAJTE u tiramisu tartufima, malim zalogajima koji donose sve ukuse klasičnog italijanskog tiramisua — bogati espreso, kremasti maskarpone i kakao završnicu. Brzo se prave, nemaju pečenja, a idealni su za posluženje uz kafu ili kao elegantan mini-desert.

ТИРАМИСУ ТАРТУФИ: Залогај италијанског десерта који ће вас освојити

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 1 šolja maskarpone sira, sobne temperature
  • 300 gr piškota
  • 9 kašika ohlađenog espreso kafe
  • 9 kašičica prosejanog šećera u prahu
  • kakao prah za valjanje

Uputstvo:

Skuvajte jaku šolju espreso kafe i ostavite je da se potpuno ohladi. Kafa mora biti hladna kako se maskarpone ne bi razvodnio.

Piškote stavite u blender ili procesor hrane i sameljite dok ne dobijete fini prah — teksturu poput mekog brašna.

Napravite kremastu bazu

Pomešajte  maskarpone, šećer u prahu, ohlađeni espreso. Mešajte dok smesa ne postane potpuno glatka. U kremu ubacite mllevene piškote.  Špatulom mešajte sve dok se masa ne ujednači i dobije gustu, testu sličnu teksturu. Od smese pravite male kuglice (po želji 10–15 g). Poređajte ih na tanjir ili pleh. Od ove količine dobićete oko 30 tartufa.

Stavite kuglice u frižider najmanje 1 sat. Biće mekane iznutra; ako želite čvršće tartufe, ohladite ih duže. U plitku činiju sipajte kakao prah. Svaki tartuf uvaljajte tako da bude ravnomerno prekriven.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

TOTALNI OBRT! Partizan demantovao da je potpisao ugovor sa Penjarojom