KINDER OBLANDA: Recept za neodoljivu poslasticu - Meko, hrskavo i čokoladno!

Milena Tomasevic

28. 10. 2025. u 20:00

MEKO, kremasto, hrskavo i čokoladno — sve u jednom zalogaju! Savršene su za slavu, prazničnu trpezu ili kao slatki zalogaj uz kafu, jer spajaju aromu kinder čokolade sa domaćim šmekom.

КИНДЕР ОБЛАНДА: Рецепт за неодољиву посластицу - Меко, хрскаво и чоколадно!

FOTO: Novosti

Sastojci

Za kolač:
  • 2 lista oblandi
  • Za beli fil:
  • 150 ml vode
  • 300 gr šećera
  • 250 gr margarina
  • 400 gr zamene za mleko u prahu

Za braon (čokoladni) fil:

  • 200 gr margarina
  • 100 gr šećera
  • 6 kašika meda
  • 200 gr tamne čokolade za kuvanje
  • 250 gr Čar na dar flipsa (ili drugog hrskavog pufsa)

Priprema

Prvo pripremite beli fil:

Sstavite vodu i šećer da provre i kuvajte par minuta. Dodajte margarin, a kada se otopi, umešajte zamenu za mleko u prahu. Dobro izmešajte da smesa bude glatka. Polovinom fila premažite jednu oblandu, drugom polovinom drugu, pa ostavite da se stegnu.

Čokoladni fil: 

U šerpu stavite čokoladu, šećer, margarin i med. Kada se sve otopi i sjedini, dodajte flips ili čar na dar i mešajte da se ravnomerno obloži čokoladom. Nakon desetak minuta hlađenja, nanesite fil na oblandu sa belim filom, izravnajte i preklopite drugom oblandom (belim filom nadole). Lagano pritisnite da se slojevi slepe.

Prekrijte daskom i stavite neki teži predmet da se oblande ravnomerno spoje. Kada se ohladi prebacite u frižider. Sutradan isecite na štanglice i uživajte u savršenoj kombinaciji ukusa!

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAKO SAM ULAZILA U INTIMNE ODNOSE I AVANTURE: Eva Ras otkrila najveću intimu - Majka je bila očajna, smatrala me šljamom