PALAČINKE SA BRESKVOM: Mirisne, lagane i pufnaste
Ove palačinke od breskvi savršene su za vikend doručak ili slatku popodnevnu užinu. Komadići svežeg voća daju im prirodnu slatkoću i sočnost, a u kombinaciji sa medom i šećerom u prahu dobijaju ukus kao iz najboljeg kafića.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- 200 gr brašna
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilin šećera (po želji)
- 1 velika breskva (sitno iseckana)
- ulje ili prečišćeni puter za prženje
- šećer u prahu i med za serviranje
Priprema:
U činiji umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte mleko i dobro promešajte. Potom umešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Mešajte dok ne dobijete glatko testo bez grudvica. Dodajte sitno iseckanu breskvu i lagano promešajte kašikom.
Zagrejte tiganj sa malo ulja ili prečišćenog putera. Kašikom sipajte testo u malim porcijama, oblikujući mini palačinke. Pržite na umerenoj vatri sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.
Palačinke pospite šećerom u prahu i prelijte medom. Po želji dodajte svežu breskvu ili listić nane za osvežavajući ukus.
Uživajte!
ŠOK U NjUJORKU: Pogledajte šta je Putinov specijalni izaslanik doneo na razgovore sa SAD (FOTO)
SPECIJALNI izaslanik ruskog predsednika Vladimira Putina Kiril Dmitrijev doneo je na razgovore sa zvaničnicima u Sjedinjenim Američkim Državama bombone koje na omotima imaju Putinove citate.
26. 10. 2025. u 17:16
ŠTA SE DEŠAVA U POKROVSKU? Situacija za Ukrajinu je mnogo gora nego na mapama, Sirski pobesneo
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je grad Pokrovsk u Donjeckoj oblasti opkoljen, dok njegovi generali tvrde da je u gradu i okolini blokirano više od pet hiljada ukrajinskih vojnika.
26. 10. 2025. u 18:54
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)