JABUKE U LISNATOM TESTU SA BADEMIMA I CIMETOM: Recept za jednostavan desert
Jabuke u lisnatom testu sa bademima i cimetom spajaju topli, mirisni ukus jeseni sa hrskavom, zlatnom koricom. Ovaj desert je jednostavan za pripremu, a izgleda i miriše kao da stiže pravo iz pekare.
 
                                                                                    FOTO: Novosti
Sastojci
- 1 pleh lisnatog testa
- 4 srednje jabuke
- 1 kašičica putera
- 3 kašike džema od kajsija ili jabuka
- 70 gr badema
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Zagrejte rernu na 190°C. U pleh stavite papir za pečenje i razvijeno lisnato testo. Nožem lagano urežite ivicu testa na 1 cm od ruba (da dobijete ram). Jabuke oljuštite i isecite na kriške ili kockice. U tiganj stavite puter i jabuke, dinstajte oko 5 minuta. Dodajte džem i cimet, mešajte dok se smesa ne zgusne. Rasporedite punjenje po testu, ostavljajući 1 cm prazne ivice. Bademe iseckajte i pospite preko jabuka. Pecite 25–30 minuta dok testo ne postane zlatno i hrskavo. Isecite na kriške i poslužite, po želji sa kuglom sladoleda.
Prijatno!
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)