CEZAR SALATA SA PILETINOM: Lagan obrok pun ukusa
Klasična Cezar salata u obogaćenoj verziji sa sočnom piletinom idealan je izbor za lagan, a zasitan obrok. Jednostavna priprema i osvežavajući ukus čine je omiljenim izborom tokom cele godine.
 
                                                                                    FOTO: Novosti
CEZAR SALATA SA PILETINOM
Sastojci
- Pileći file, kuvan ili na grilu, 85 gr, iseckan na komadiće
- Zelena salata, sitno seckana (180gr)
- čeri paradajz, 140 gr prepolovljen
- Avokado, 1 srednji, isečen
- Mladi luk, 2 srednja, tanko sečena
- Rendani parmezan
- Light majonez, 2 kašike
- Senf, 2 kašičice
- Limun, 1 srednji, kora fino narendana, zatim isceđen
- Crni biber, prstohvat
Priprema: Stavite majonez, senf, limunovu koru i sok, i 1 kašiku vode u činiju. Začinite biberom i umutite dok se sve dobro ne sjedini. Rasporedite salatu, Čeri paradajz, avokado i mladi luk u Činije za serviranje, Dodajte piletinu i prelijte pripremljenim dresingom od majoneza. Pospite parmezanom i poslužite.
Prijatno!
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)