BOLJI OD KOHA: Sočni trileće (RECEPT)
Osim što je savršenog ukusa, ovaj kolač prelepo izgleda pa vam može biti glavni adut u posluženju za drage goste.

Foto Shutterstock
Potrebno je za patišpanj:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 200 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- kesica vanilin šećera
Za preliv:
- 400 ml slatke pavlake
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 800 ml mleka
Za premazivanje:
- 300 g kupovnog karamel preliva
Mikserom dobro umutite belanca, pa im postepeno dodajte kristal i vanilin šećer. Zatim dodajte jedno po jedno žumance, umutite, pa polako stavite brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dok dodajete brašno mikser smanjite na najslabiju brzinu i samo lagano izmešajte. Smesu ulijte u pleh obložen pek papirom i pecite oko 20-25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pustite da se patišpanj malo ohladi, pa ga izvadite iz pleha i nožem izbodite na više mesta. U pleh sipajte slatku pavlaku, pa na nju položite patišpanj koji ste okrenuli naopačke (izbockani deo da bude dole). Ostavite da odstoji 10-ak minuta, a zatim pomešajte obe vrste mleka i prelijte patišpanj. Pustite malo da odstoji, da lepo upije mleko, pa premažite karamel prelivom (možete napraviti i domaći, ako više volite od kupovnog). Dobro ohladite trileće u frižideru i poslužite.

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

KRVAVI PIR 2001: Zašto je Nepalski princ pobio celu kraljevsku porodicu?
NISU MU dali da oženi ženu koju je voleo, a onda je počelo da se šuška da će mu oduzeti i pravo na presto.
12. 09. 2025. u 13:24
Komentari (0)