SA SAMO 3 SASTOJKA: Najlakši recept za sladoled od limuna
ZAISTA dobar, sladak i citrusni miris i ukus.
Foto: Printskrin Youtube/ The Fed Up Foodie
Isprobajte recept za domaći sladoled od limuna.
Sastojci:
* 2 limuna (korica i sok)
* 150 g šećera u prahu (ili kristal šećera)
* 500 ml slatke pavlake
Priprema:
Leto je već pred vratima, a s njim stiže i sezona domaćih, kremastih poslastica poput sladoleda. Isprobajte recept za osvežavajući sladoled od limuna koji se priprema od svega 3 sastojka, a ukusom parira najboljim poslasticama iz poslastičarnice. Idealno rešenje za tople dane, porodična okupljanja ili trenutke kada vam se traži nešto slatko, lagano i citrusno.
Savet +
Šećer u prahu se brže rastvara i daje glađu teksturu, ali i običan kristal šećer može da posluži ako ga prvo sjedinite sa limunovim sokom dok se ne rastopi.
Operite limune pa narendajte koricu i iscedite sok. Umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag. Dodajte šećer, sok i koricu limuna pa sve lagano sjedinite špatulom. Sipajte smesu u plastičnu posudu sa poklopcem.
Zamrznite najmanje 6 sati ili dok se potpuno ne stegne. Po želji, poslužite sa listićima sveže nane ili dodatnim limunom za dekoraciju.
Prijatno!
(StvarUkusa)
Preporučujemo
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
VUČIĆ O PORUCI IZ AMERIKE I NIS-U: E baš vam hvala, dragi partneri, poruku smo razumeli odavno
PREDSEDNIK Aleksandar Vučić govorio je o pritiscima Sjedinjenih Američkih Država na Srbiju da se u potpunosti eliminiše rusko većinsko vlasništvo u Naftnoj industriji Srbije (NIS).
28. 10. 2025. u 18:18
Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
Komentari (0)