TOLIKO JE SOČAN I MEKAN DA SE BUKVALNO TOPI U USTIMA: Oslić na manastirski način

Новости онлајн

03. 06. 2025. u 07:00

UKUS je odličan, a najbitnije je što ćete svojim najmilijima poslužiti zdrav obrok.

ТОЛИКО ЈЕ СОЧАН И МЕКАН ДА СЕ БУКВАЛНО ТОПИ У УСТИМА: Ослић на манастирски начин

Foto: Printskrin Youtube/ Meat & Veggies

Probajte ribu na manastirski način.Pratite recept i uživajte!

Sastojci:

* 3 pa­r­če­ta oslića
* 1 gla­vi­ca be­log luka
* su­n­co­kre­to­vo ulje
* svež peršun
* su­vi za­či­ni
* ori­ga­no, bo­si­ljak, mirođija
* ma­sli­no­vo ulje

Foto: Printskrin Youtube/Mikina Kuhinja

Priprema:

1. Su­vi za­či­ni se iz­me­ša­ju pa se ri­ba ise­če­na na pa­r­či­će do­bro pre­li­je nji­ma i osta­vi da od­sto­ji dva sa­ta u fri­ži­de­ru. Za­tim se sta­vlja u pleh na pa­pir za pe­če­nje i pre­li­va uljem (po ka­ši­ci­ca na sva­ko pa­r­če).

2. Te­p­si­ju pre­kri­ti alu­mi­ni­ju­m­skom fo­li­jom i pe­ći oko po­la sa­ta na 200 ste­pe­ni, za­tim fo­li­ju ski­nu­ti i pe­ći još oko 15 mi­nu­ta.

3. U či­ni­ju sta­vi­ti dos­ta ise­c­ka­nog be­log lu­ka i pe­r­šu­na, ma­sli­no­vog ulja i so­li, pa sve to pre­li­ti pre­ko vre­le ri­be.

4. Vra­ti­ti fo­li­ju na ri­bu i osta­vi­ti da od­sto­ji dok se ri­ba ne umla­či da upi­je uku­se.

Prijatno!

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SPREMA SE BURA U NBA LIGI! Doskorašnji trener Nikole Jokića Majk Meloun preuzima NJujork Nikse