ŠUŠKAVAC TORTA: Najkremastiji slatkiš kom je nemoguće odoleti
Torte sa sušenim korama od belanaca su fantastične, ali se ne prave često jer sušenje kora oduzima jako puno vremena. Ipak, za ovu šuškavu puslicu vredi potruditi se - pročitajte recept i odmah će vam biti jasno!

Foto: Profimedia
Sastojci za 3 kore:
- 9 belanaca,
- 18 kašika šećera,
- 3 čepa sirćeta
Za krem:
- 9 žumanaca,
- 250 g šećera,
- 200 g čokolade po izboru,
- 250 g margarina,
- 150 g šećera u prahu,
- 200 g šlaga ili slatke pavlake.
Priprema:
Umutite tri puta po 3 belanca sa po 6 kašika šećera. Kad se dobro umuti dodajte sirće i nastavite mućenje. Smesa treba da bude čvrsta, glatka i sjajna.
Od papira za pečenje iskrojite tri jednaka kruga, stavite u najveći pleh od rerne, pa sipajte belanca na krugove tako da dobijete tri kore. Smesa je veoma čvrsta, pa se neće razlivati. Sušite kore 2 sata na 100 stepeni uz ventilator.
Za to vreme, pomešajte žumanca sa šećerom, pa stavite da se kuva na pari. Kad se zgusne, sklonite sa vatre pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi, a za to vreme umutite margarin sa šećerom u prahu penasto, pa njemu postepeno dodajte ohlađen krem uz mućenje.
Umutite šlag ili slatku pavlaku pa počnite sa filovanjem - kora, krem, šlag. Dekorišite po želji.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TORTA PTIČJE MLEKO: Troslojna rapsodija savršenog ukusa (VIDEO)
20. 04. 2025. u 16:00

TORTA OD JAGODA: Izdašna i preukusna, svi će vam tražiti recept
08. 04. 2025. u 07:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)