RECEPT ZA NAJLAKŠU ČOKOLADNU TORTU: Pravi se od samo 3 sastojka, a ukus je nestvarno dobar
Pravi se začas, a izdašna je i jeftina.
Foto Shutterstock
Sastojci:
- 4 jaja
- 200 g čokolade (mlečna ili crna, po ukusu)
- 200 g krem sira (npr. mascarpone ili krem sir za kolače)
Priprema:
Otopiti čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici (u intervalima od 30 sekundi, uz mešanje). Ostaviti da se malo prohladi.
Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg.
U otopljenu čokoladu dodati žumanca i krem sir, pa sve dobro sjediniti. Na kraju, lagano umešati umućena belanca, mešajući varjačom ili spatulom da smesa ostane vazdušasta.
Smesu sipati u kalup prekriven papirom za pečenje (prečnik 18–20 cm). Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C oko 30-35 minuta. Tortu ohladiti pre sečenja, a po želji je posuti šećerom u prahu ili premazati otopljenom čokoladom.
(still)
Preporučujemo
TORTA PTIČJE MLEKO: Troslojna rapsodija savršenog ukusa (VIDEO)
20. 04. 2025. u 16:00
AMBASADOR TORTA: Pravi izbor za Uskrs, puna oraha i čokolade (VIDEO)
18. 04. 2025. u 10:00
POSNA KINDER TORTA: Neodoljiv ukus kome nećete moći da odolite
13. 04. 2025. u 10:00
UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
ODBRUSILA CARINIKU: Gocu na granici nazvali Rašinom mamom
PEVAČICA bez dlake na jeziku govori o odnosu sa suprugom Rašom Novakovićem, uvek se sa šalom osvrćući na razliku u godinama koja je mnogima bila glavna tema na početku njihovog zabavljanja.
31. 10. 2025. u 18:35
Komentari (0)