ČOKOLADNI ROLAT SA VIŠNJAMA: Slatka simfonija ukusa koja osvojiti sva vaša čula
Čokoladni rolat sa višnjama je jednostavan za pripremu, kremast je i lagan.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za patišpanj:
- 4 jajeta
- 160 g šećera
- 120 g brašna
- 3 kašike kakao praha
Za fil:
- 360 g slatke pavlake
- 80 g šećera u prahu, plus još za posipanje gotovog kolača
- 2 kašičice ruma
- 240 g konzerviranih višanja u sirupu
Priprema:
Kako biste napravili ovaj rolat, prvo zagrejte rernu na 176 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje, premažite puterom i pobrašnite vrh papira za pečenje. Mikserom mutite 4 jajeta sa šećerom 12 minuta na velikoj brzini dok smesa ne postane gusta. Prosejte brašno i kakao prah i lagano ih umešajte. Nastavite da mešate oko 1-2 minuta, dok testo ne postane glatko i bez grudvica.
Prebacite ga u pripremljenu tepsiju i pecite 15 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista. Prebacite patišpanj na radnu površinu i stavite list papira za pečenje preko njega, a zatim ga urolajte. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Očistite i potpuno osušite posudu za mešanje. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu na velikoj brzini (oko 2 minuta) dok se ne stvori čvrst sneg, a zatim umutite 2 kašičice ruma dok se dobro ne sjedini. Ohladite fil.
Kada se kolač ohladi na sobnoj temperaturi, odmotajte ga i ravnomerno premažite filom. Po površnini posipajte oceđene višnje. Urolajte patišpanj, prebacite ga na tanjir za serviranje i obilno ga pospite šećerom u prahu. Uživajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ROLAT BAJKA: Mekan i kremast slatkiš za celu porodicu
20. 02. 2025. u 13:00Novosti online

RECEPT ZA RAFAELO ROLAT: Neodoljiva poslastica budi sva čula, kao stvorena za slavsku trpezu
19. 01. 2025. u 15:00Novosti online

ŽERBO ROLAT: Jedna od onih starinskih neodoljivih poslastica kojima je teško odoleti
12. 01. 2025. u 11:00Novosti online

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)