POSNI KOLAČ SA MAKOM: Toliko je ukusan, da se topi u ustima
Posni kolač sa makom se brzo i lako pravi, gotov je za manje od sat vremena.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 g maka
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g šećera
- 200 ml sojinog jogurta
- 100 ml ulja
- 3 kapi ruma
- 2 kašičice vanilinog ekstrakta
- 1 kašika jabukovog sirćeta
Priprema:
Kako biste napravili kolač, prvo zagrejte rernu na 180 C. Pomešajte mleveni mak sa svim ostalim sastojcima - brašnom, praškom za pecivo, šećerom, sojinim jogurtom, uljem, rumom, vanilinim ekstraktom i jabukovim sirćetom i mešajte dok ne dobijete glatko testo (pazite da nema grudvica). Podmažite kalup od 20 cm i obložite ga papirom za pečenje i sipajte testo u pleh. Pecite kolač 35 minuta. Ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu. Uživajte!
(stvarukusa)
Preporučujemo

KASATO KUGLICE: Oduševiće vas ukusom, a brzo i lako se spremaju
25. 03. 2025. u 16:00

RAJSKI KOLAČ: Idealan za ljubitelje čokolade, a ukus je više nego rajski
23. 03. 2025. u 14:30

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

SRPSKA POSLA: Nikola Jokić zapanjio svet! Vratio se u Srbiju i uradio OVO (VIDEO)
NIKOLA Jokić je najbolji košarkaš planete, ali dajte mu loptu i biće najbolji u svakom sportu. To je pokazao još jednom.
08. 06. 2025. u 08:54

"PLANIRAM SVOJU SAHRANU" Voditeljka o teškoj bolesti
ZVEZDA rijaliti emisije „The Real Houswives of Beverly Hills“ i voditeljka Tedi Melankamp (43), suočava se s teškom bolešću. Operisala je tumor na mozgu, ali se bolest proširila i na pluća. Tedi je otkrila da njen otac, rok legenda Džon Melankamp (73), već planira njenu sahranu.
15. 06. 2025. u 21:19
Komentari (0)