BELE ŠTANGLE: Savršen spoj keksa i oraha, klasika koja ne izlazi iz mode
Kolač koji će vas osvojiti svojim ukusom.

Foto: Printskrin
Sastojci:
- keks, mleveni 300 g
- orasi, mleveni 300 g
- šećer 250 g
- rum 2 kašike
- šećer u prahu 3 kašike
- margarin 175 g
Priprema:
Ušpinujte šećer sa dva decilitra vode, pa u sirup dodajte margarin, mleveni keks, orahe i rum. Dobro umesite, pa dobijenu smesu rastanjite. Za glazuru tri velike kašike prah šećera prelijte s malo kipuće vode, pa njome brzo premažite rastanjenu smesu. Ostavite da se osuši i stegne, pa secite štanglice jednakih veličina.
(superrecepti)
Preporučujemo

JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Najukusnija starinska poslastica, koja je bila nezaobilazana na trpezi (VIDEO)
26. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

ČOKOLADNE LEDENE KOCKE: Čokoladnija i ukusnija verzija poznate poslastice
25. 02. 2025. u 08:00Jovana Vasić

LENjINGRADSKI KOLAČ: Starinski desert koji obara s nogu
23. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

ČOKOLADNI SAN: Recept za fantastičan kolač koji je toliko sočan da neće dočekati jutro
16. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

SRPSKA POSLA: Nikola Jokić zapanjio svet! Vratio se u Srbiju i uradio OVO (VIDEO)
NIKOLA Jokić je najbolji košarkaš planete, ali dajte mu loptu i biće najbolji u svakom sportu. To je pokazao još jednom.
08. 06. 2025. u 08:54

BESNOSLOVNA CIFRA - HRVATI "NAVALILI": Koliko će Tompson zaraditi od koncerta na zagrebačkom hipodromu?
HRVATSKI pevač je u promet pustio 19.000 komada odeće, koji su razgrabljeni u rekordnom roku. Prema nekim izvorima, od koncerta će ukupno zaraditi 20 miliona evra
15. 06. 2025. u 10:33
Komentari (0)