JEDNOSTAVAN OBROK, IDEALAN ZA LJUBITELJE TESTENINA: Recept za makarone sa sirom, brokolijem i kukuruzom
Makarone sa sirom i brokolijem idealne su kao brzinski obrok za sve ljubitelje testenine.

Foto Shutterstock
U malo blažoj i zdravijoj verziji mogu da se naprave sa integralnom testetninom, brokolijem i kukuruzom.
Sastojci:
200 g makarona
350 g cvetova brokolija
340 g kukuruza šećerca
40 g putera
40 g običnog brašna
600 ml mleka, zagrejanog
1 kašičica senfa
175 g rendanog kačkavalja
Recept:
Zagrejte rernu na 200 °C. Makarone kuvajte u slanoj vodi 5 minuta. Nasecite brokoli na male cvetove, dodajte u šerpu i kuvajte još 3 minuta dok makaroni i brokoli ne omekšaju. Ocedite i prebacite u vatrostalnu posudu.
Da biste napravili sos rastopite puter u tiganju, umešajte brašno i pržite na srednjoj vatri jedan minut. Sklonite sa vatre i postepeno dodajte mleko, dobro mešajući nakon svakog dodavanja. Vratite na vatru i kuvajte, mešajući, dok se sos ne zgusne. Sklonite sa vatre, dodajte senf i začinite solju i biberom. Dodajte tri četvrtine kačkavalja i mešajte dok se sir ne otopi.
Ubacite i kukuruz i potom sve sipajte u posudu i promešajte sa makaronama i brokolijem. Po vrhu posipajte preostali sir, pa pecite u rerni 20 minuta dok ne porumeni.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POTREBNA SU SAMO TRI SASTOJKA: Posni sladoled sa makom, za sve koji poste na vodi
12. 06. 2024. u 09:00

ČOKOLADNI ČIZKEJK BEZ PEČENjA: Pravi se za 15 minuta, a osvaja na prvi zalogaj
11. 06. 2024. u 15:00

BRZI UŠTIPCI SA PRAŠKOM ZA PECIVO: Jedite ih uz sir, kajmak ili domaći džem
10. 06. 2024. u 12:23

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)